Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Samen werken aan duurzame verwarmingsoplossingen
De warmtepompen van ATAG vind je overal.

Samen werken aan duurzame verwarmingsoplossingen

Installateurs die de energietransitie omarmen

ATAG begon oorspronkelijk als producent van cv-ketels. De roep naar duurzaamheid zorgde ervoor dat de focus steeds meer kwam te liggen op het verminderen van CO2-uitstoot. De warmtepomp kreeg daarin een vooraanstaande rol. Als installateur kun je inmiddels GreenDealer worden bij ATAG. Je loopt dan voorop op het gebied van duurzame verwarmingsoplossingen.

“Er zijn drie stappen naar duurzaamheid”, stelt Jan Henk van der Wijk, marketing en communicatie manager bij ATAG. “Allereerst kun je een ouderwetse vr-ketel vervangen door een hr-ketel. De tweede stap is het installeren van een hybride systeem, waarbij de nieuwe of bestaande cv-ketel en warmtepomp samenwerken. De derde stap is volledig elektrisch, waarbij geen gebruik meer wordt gemaakt van aardgas. Wij bieden al deze producten aan en ontwikkelen ons steeds verder. Vanzelfsprekend voldoen al onze producten aan de wet- en regelgeving en gaan we mee met de ontwikkelingen. Zo zijn op dit moment alle warmtepompen voorzien van R32 koudemiddel en aan andere koudemiddelenoplossingen wordt gewerkt.”

Installateurs van ATAG-producten worden Dealers genoemd. Bij ATAG kennen ze twee typen dealers: SelectDealers en GreenDealers. De GreenDealers hebben warmtepompen en andere vormen van duurzaam verwarmen als specialiteit. ATAG ondersteunt hen onder de naam ATAG ComfortDiensten met programma’s die het installeren eenvoudiger maken. “Dealers hebben geen contract bij ons en we verwachten niet van hen dat ze merkafhankelijk zijn”, maakt Van der Wijk duidelijk. “We gaan een samenwerking aan waarbij wij hen voorzien van informatie, gekwalificeerde leads en ondersteuning, zodat zij onze producten goed weten te verkopen en installeren.”

Het assortiment ATAG warmtepompen.

Andere manier van installeren

GreenDealers bestaan uit een nieuwe groep installateurs die zich vooral bezighouden met warmtepompen. Dit vergt een andere manier van installeren dan een traditionele ketel en kost meer tijd. Daar komt bij dat consumenten vaak veel vragen hebben. “GreenDealers omarmen de energietransitie en bepalen de toekomst van ATAG”, zegt Van der Wijk. “Installerend Nederland wordt opgeleid om de transitie in goede banen te leiden. Daar helpen wij graag bij. Er is een enorme vraag naar warmtepompen en er zijn te weinig installateurs. Wij helpen om het installeren te versnellen en we willen mensen enthousiast maken.” 

Beheer op afstand en nieuw trainingscentrum

Om dit voor elkaar te krijgen, biedt ATAG zowel online als op locatie product- en verkooptrainingen aan. Daar leert de installateur om een warmtepomp te monteren, in bedrijf te stellen en te onderhouden. In Lichtenvoorde opent op 6 oktober een groot trainingscentrum waar gewerkt kan worden met fysieke opstellingen. Tot achttien personen kunnen daar per dag opgeleid worden. Voor ATAG Dealers zijn deze trainingen gratis.

Naast deze trainingen is een in het oog springend onderdeel van de ComfortDiensten ATAG ComfortConnect. Via het ProZone platform is beheer op afstand en online monitoring van de geplaatste systemen mogelijk. Hiermee worden installaties op afstand ingeregeld. Van der Wijk: “Storingen worden online zichtbaar en als installateur hoef je minder te rijden. Als je toch op pad moet, weet je wat er aan de hand is en welke onderdelen je moet meenemen. Op deze manier versnellen we de energietransitie.”

ATAG GreenDealers laten hun dealerschap met trots zien.

Elkaar op weg helpen

Iedere enthousiaste, gediplomeerde installateur kan ATAG Dealer worden. ATAG wil wel graag dat je als installateur op de website zet dat je GreenDealer bent en dat je het assortiment communiceert. Ook moet je openstaan voor het ProZone platform en trainingen volgen, zodat je weet hoe de producten geïnstalleerd moeten worden. Wanneer gewenst, levert ATAG gekwalificeerde leads aan haar installateurs. Consumenten die bij haar komen voor een warmtepomp, stuurt ze dan door naar haar installateurs. “We verwachten dat die leads vakkundig worden opgevolgd, want we willen het beste voor onze consumenten. Op deze manier ontstaat er een basis voor een prettige samenwerking waarbij we elkaar op weg helpen”, aldus Van der Wijk.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.