Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Oceaanhuis, Rotterdam | Appartementen Oceaanhuis krijgen stekerbare technieken

Oceaanhuis, Rotterdam | Appartementen Oceaanhuis krijgen stekerbare technieken

Rijksmonument het Oceaanhuis – het voormalige kantoorgebouw van fabrikant Stokvis & Zn. aan de Westzeedijk 507 in Rotterdam – wordt in opdracht van IC Netherlands getransformeerd tot woongebouw. In totaal worden 184 nieuwe woningen gerealiseerd, waaronder monumentale loftwoningen en gezinsappartementen op de begane grond, 1e en 2e verdieping en 22 nieuwbouwappartementen bovenop de bestaande bouw. De appartementen variëren in oppervlakte tussen de 45 en 150 m². Het ontwerp van de herontwikkeling is gemaakt door Mei Architecten. IBB Kondor tekende voor de bouw, terwijl Spindler installatietechniek verantwoordelijk is voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties.

Alle woningen worden voorzien van vloerverwarming en -koeling. “Voor de verwarming wordt een koppeling met het stadsverwarmingsnet gemaakt”, vertelt Ron van Gent, projectleider bij Spindler. “Overal in het gebouw komt duurzame LED-verlichting. Een bestaande trafo buiten het pand zorgt voor de stroomvoorziening. Op twee locaties in de kelder worden flatkasten geïnstalleerd, die de huisinstallaties voeden.”

Voor de huisinstallaties heeft Spindler gekozen voor het 100% winstalleren® concept van Attema en WAGO. Met name vanwege het tekort aan handjes op de bouw en de strakke deadlines, vertelt Van Gent. “Door stekerbaar te installeren, kunnen we de installatietijd en faalkosten in het werk namelijk tot een minimum beperken.” Na een intensieve werkvoorbereidingsperiode, samen met fabrikanten Attema en WAGO, is Spindler gestart met het uitrollen van de installatie. “De begeleiding en het succes van het concept in diverse referentieprojecten, hebben ons het vertrouwen gegeven om 100% winstalleren® ook toe te passen in het Oceaanhuis.”

In dit project gebruiken we voorgeassembleerde centraaldozen en brandwerende inbouwdozen van Attema, Winsta RD-bekabeling van WAGO en schakelmateriaal van Busch-Jaeger.”

 

Totaaloplossing

“Het 100% winstalleren® concept kenmerkt zich als een totaaloplossing”, vertelt Van Gent. “In het project gebruiken we voorgeassembleerde centraaldozen en brandwerende inbouwdozen van Attema, Winsta RD-bekabeling van WAGO en schakelmateriaal van Busch-Jaeger. Daarnaast worden alle woningen voorzien van een stekerbare Attema meterkast met 5 á 6 groepen. Dit maakt dat het gehele concept van meterkast tot wandcontactdoos stekerbaar kan worden uitgevoerd.” Het prefab schakelmateriaal wordt in een geconditioneerde omgeving door assembleur Van der Sijs techniek & automatisering BV samengesteld en just-in-time op het project aangeleverd, vertelt hij, waar het direct en snel wordt verwerkt. “Het gehele logistieke proces in dit project wordt begeleid door onze groothandel Rexel.”

Flinke omvang

De transformatie van het Rijksmonument is het tweede project dat Spindler stekerbaar uitvoert, maar het eerste stekerbare project van deze omvang. “In het verleden hebben we het 100% winstalleren® concept al kleinschalig toegepast in de Amstel Tower in Amsterdam, waar de stekerbare verbindingen achter het bed werden gekoppeld. Om al onze monteurs vertrouwd te maken met het concept, brengen de accountmanagers van Attema en WAGO regelmatig een bezoek aan ons project. Om installaties te controleren, maar vooral ook om vragen van monteurs te beantwoorden. Dit wordt door hen als zeer prettig ervaren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.