Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Nieuwbouw Technische Unie is bijna klaar voor gebruik. Techniek die gezien mag worden

In juni wordt de nieuwbouw voor Technische Unie in gebruik genomen. Het is een winkel, servicecenter, kantoor en distributiecentrum ineen.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Breedveld & Schröder

15 juni 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Op bedrijventerrein Boekelermeer in Alkmaar wordt druk gebouwd aan een nieuwe vestiging voor Technische Unie. Hier worden winkel, servicecenter, kantoor en overslag gecombineerd. Technisch aannemer Breedveld & Schröder legt er de complete E-installatie aan.

“De oude vestiging van Technische Unie gaat dicht en deze nieuwbouw komt ervoor in de plaats. Het is een bekende opdrachtgever voor ons, want wij hebben ook het nieuwe verkoopkantoor in Amsterdam voor Technische Unie voorzien van elektrotechniek. Die is vorig jaar opgeleverd”, vertelt Ben Monster, commercieel directeur bij Breedveld & Schröder. Naast elektro verzorgt het bedrijf bij Technische Unie in Alkmaar de datatechniek, brandbeveiliging, verlichting en als het klaar is ook service en onderhoud.

Volledige verlichting op domotica

Technische Unie is de groothandel voor installateurs en alles draait hier dus om techniek, ook in de nieuwbouw. Geen wonder dat bezoekers van het gebouw gerust mogen zien wat er allemaal mogelijk is. Bijvoorbeeld met de duurzame installatie op het dak, die gecombineerd wordt met 400 zonnepanelen met een opwekvermogen van 146 kWp. Via een monitoringssysteem kunnen de gebouwbeheerders zien hoeveel stroom er wordt opgewekt en dit wordt ook gepresenteerd op een scherm bij de ingang van het kantoor. De energie die de panelen opwekken, wordt gebruikt voor de Daikin lucht/water-warmtepompen.

Het beoogde Nul-op-de-Meter-pand wordt volledig domoticagestuurd met een GIRA KNX-systeem. Lichtsensoren en bewegingsmelders van het merk BEG zorgen ervoor dat er alleen energie wordt verbruikt waar nodig. Een groot gebruiksgemak ontstaat door de touchscreens, waarmee de volledige verlichting aangestuurd kan worden.

Op het juiste moment op de juiste plaats

De nieuwbouw wordt naar verwachting in juni in gebruik genomen. Dat zou eigenlijk eerder zijn, maar doordat bepaalde bouwmaterialen niet geleverd konden worden, startte de bouw pas in oktober in plaats van in mei 2021. Toch bleef de bouwtijd hetzelfde, vertelt Monster. “De opleverdatum is mee opgeschoven. Het is een korte bouwtijd en daarom is just-in-time leveren heel belangrijk. De spullen moeten door iedereen op het juiste moment op de juiste plaats geleverd worden.”

Wanneer we Monster spreken, zit het project in de eindfase. Het casco is gereed en iedereen is druk bezig met de afbouw. De medewerkers merken dat de druk juist aan het eind van het project groter wordt. “Zonder wrijving geen glans, zeg ik altijd maar. Het project verloopt redelijk goed, mede doordat dezelfde drie partijen de vestiging in Amsterdam gebouwd hebben. We weten elkaar te vinden wanneer dat nodig is. We zijn met z’n allen blij dat we zo’n mooi pand mogen bouwen.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht