Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Nieuwbouw Flamco: ‘Klimaatinstallaties verhuizen mee’

Impressie-nieuw-bedrijfsgebouw-Flamco-Almere-1-e1582879395133 kopiëren
Flamco verhuist binnenkort van Bunschoten naar het nieuwe pand op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere.

Tekst | Tekst Colt International | Beeld Colt International en Van Dalen Installatietechniek

26 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Flamco verhuist binnenkort van Bunschoten naar het nieuwe pand op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere. Niet alleen de hele ‘huisraad’ gaat over, ook de acht CoolStream-klimaatinstallaties zijn meeverhuisd naar het nieuwe pand. Colt International stond in voor deze redelijk unieke operatie. Een gesprek met William Ras, Technisch Adviseur bij Colt International.

Het nieuwe bedrijfscomplex van Flamco heeft een oppervlakte van 33.788 m² en omvat productieruimte, kantoorruimte over twee lagen en logistieke ruimte met een laad- en loskuil. “In het bestek stond een andere leverancier voorgeschreven voor wat betreft de levering van de klimaatinstallaties”, begint Ras. “In eerste instantie besloot Van Dalen Installatietechniek, verantwoordelijk voor de E- en W-installatiewerkzaamheden, niet op ons aanbod in te gaan maar om met de voorkeursleverancier om tafel te gaan. Zij kon echter niet de juiste garanties afgeven met betrekking tot de bestaande Colt CoolStream-installaties. Reden voor Van Dalen om opnieuw bij ons aan te kloppen.”

12 CoolStream-installaties

De bestaande CoolStream-installaties op het pand in Almere waren pas een paar jaar oud en nog in zeer goede staat, weet Ras. “Het gaat om acht adiabatische ventilatie-units. Aangezien het onze eigen producten betreft, konden wij wel de garanties afgeven op de werking, regeling, et cetera na verhuizing. Neemt niet weg dat er toch veel voorbereiding aan vooraf is gegaan. Zo is er een nulmeting uitgevoerd en zijn de bestaande units zorgvuldig gedemonteerd, inclusief leidingwerk, enzovoorts. Het transport is door Flamco zelf uitgevoerd. Op de nieuwe locatie in Almere zijn de units door ons weer gemonteerd en in bedrijf genomen. Het gaat om zogeheten All Seasons units. Om in de zomermaanden de extra warmte te kunnen afvoeren, zijn er nog vier CoolStream-units in zomeruitvoering bijgeplaatst.”

Niet alleen de hele ‘huisraad’ gaat over, ook de CoolStream-klimaatinstallaties zijn meeverhuisd naar het nieuwe pand.

Regendichte WCO-lamellenventilator 

Behalve de grootschalige verhuizingsoperatie stond Colt International ook in voor de levering en montage van 24 natuurlijke ventilatie-eenheden. “Het betreft hier onze natuurlijke, regendichte WCO-lamellenventilator”, zegt Ras. “De werking is simpel maar doeltreffend: de gekoelde lucht drukt de warme lucht naar boven die ontsnapt door de WCO’s. Deze lamellenventilatoren zijn ideaal voor de meeste industriële en sommige utiliteitsgebouwen. Bij regen worden de bovenkleppen gesloten, de doorlopende weerbestendige ventilatie gaat dan via twee regelbare binnenkleppen aan de zijkant van de ventilatie-eenheid.”


Dankzij de bewezen prestaties en kwaliteit van de toestellen kreeg Colt International het project in tweede instantie toch gegund. “De bestaande toestellen bleken immers nog in zo’n goede conditie dat het zonde was om ze niet mee over te huizen. Dankzij een goede voorbereiding en afstemming is dat perfect gelukt en zijn de units en regeling probleemloos geïntegreerd in het nieuwe totaalconcept”, besluit Ras.       

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht