Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Minimaal energieverliezen, maximale brandveiligheid
De werkzaamheden voor Booking.com startten ruim 2,5 jaar geleden met de thermische en akoestische isolatie van de werktuigbouwkundige en sanitaire installaties. Zowel in de grote techniekruimtes in de kelder als op alle verdiepingen.

Minimaal energieverliezen, maximale brandveiligheid

Isolatiebedrijf Hanenberg BV en Brandpreventie Hanenberg BV kunnen bouwen op 60 jaar kennis en ervaring in thermische, akoestische en brandwerende isolatie en afwerkingen. De afgelopen jaren hebben de firma’s uit Waalwijk een keur aan mooie en uitdagende projecten mogen maken in de utiliteitsbouw, lichte industrie en voedingsmiddelenindustrie. Zo waren de bedrijven recent betrokken bij de Booking.com City Campus in Amsterdam, waar circa 12 medewerkers in opdracht van Klimaatservice Holland en Hakkesteegt Installatietechniek de isolatie van de werktuigbouwkundige en sanitaire installaties en de brandwerende en akoestische afdichtingen verzorgden.

De werkzaamheden voor Booking.com startten ruim 2,5 jaar geleden met de thermische en akoestische isolatie van de werktuigbouwkundige en sanitaire installaties. Zowel in de grote techniekruimtes in de kelder als op alle verdiepingen en van cv- en koelleidingen tot waterleidingen, rioleringen, hemelwaterafvoeren, pompen en appendages, zodat energieverliezen tijdens transport niet aan de orde zijn. “Dit komt niet alleen de energie-efficiëntie ten goede, maar verlaagt ook de energierekening”, vertelt Ad Bos namens Isolatiebedrijf Hanenberg BV en Brandpreventie Hanenberg BV. “Op basis van de installatietekeningen hebben wij de juiste isolatiematerialen, lengtes en werkwijze bepaald.” Voor de thermische isolatie maakt het bedrijf gebruik van ROCKWOOL wolschalen (cv-leidingen en warmwaterleidingen) in combinatie met een Armaflex elastomeer isolatie (koelleidingen en koudwaterleidingen). “Waar de wolschalen energieverlies tijdens warmwatertransport tegengaan, dient de isolatie van de koudwaterleidingen en appendages vooral om opwarming, condensvorming en – als gevolg daarvan – corrosie te reduceren.” De hemelwaterafvoeren en rioleringen zijn akoestisch geïsoleerd met Jacomassa.

Met de realisatie van de Booking.com City Campus voegen Isolatiebedrijf Hanenberg BV en Brandpreventie Hanenberg BV weer een mooie referentie toe aan hun indrukwekkende portfolio.

Brandwerende voorzieningen 

Om verspreiding van brand, rook en giftige gassen bij calamiteiten tegen te gaan, heeft Brandpreventie Hanenberg BV een keur aan brandwerende materialen van marktleider Rudolf-Hensel aangebracht. “Van brandwerende steenwolplaten tot brandmanchetten, thermische coatings, grafietkitten en schuimen. Bovendien hebben we diverse akoestische afdichtingen gerealiseerd, zodat overspraakgeluid van de ene naar de andere ruimte wordt voorkomen”, aldus Bos. “Daarmee was de realisatie van de Booking.com City Campus een flinke klus.” 

Beperkte bereikbaarheid, flinke loopafstanden

Een uitdaging waren met name de verhoogde vloeren, vertelt hij. “De bereikbaarheid van onze werkplekken was soms beperkt. En hoewel de nieuwbouw slechts elf verdiepingen telt, waren de oppervlakken en dus loopafstanden aanzienlijk. Bovendien waren we met veel partijen op dezelfde plekken werkzaam, wat vroeg om een goede communicatie en afstemming. Zeker richting de oplevering.” Zowel de thermische, akoestische als brandwerende materialen zijn aangeleverd op een hub, vanaf waar ze met elektrische karretjes naar de City Campus zijn vervoerd en op de juiste verdiepingsdelen zijn klaargezet. “Hierdoor grepen onze medewerkers nooit mis. Deze aanpak is ons ontzettend goed bevallen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.