Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Meer werk verrichten in minder tijd?

Meer werk verrichten in minder tijd?

Hoe kunnen elektrotechnisch installateurs sneller, efficiënter en slimmer werken, met een minimale kans op fouten? Volgens deze gedachte ontwikkelt producent van innovatieve LED-verlichting, lichtbesturingen en aansluittechnieken Klemko Techniek haar producten continu. “Door de drukte in de markt hebben installateurs steeds minder tijd om projecten uit te voeren”, weet Wouter Verhoef, accountmanager aansluittechniek bij Klemko Techniek. “Professioneel gereedschap, waarbij meerdere functies slim gebundeld worden in één ergonomische tang, kan in dit geval helpen. Bijvoorbeeld om sneller te werken, zonder concessies te doen aan kwaliteit en veiligheid. Maar ook om kosten te drukken, want tijd is geld. Met onze slimme BlueGrip gereedschappen spelen wij hier optimaal op in.”

BlueGrip 900447 is zeer geschikt voor het aankrimpen van adereindhulzen.

Strippen, knippen en krimpen in één

Wanneer je tientallen of zelfs honderden kabels moet aanbrengen of onderhouden, op lengte moet knippen, moet strippen van hun omhulsel, moet klemmen én moet voorzien van adereindhulzen, dan gaat daar hoe dan ook tijd in zitten, aldus Verhoef. Bovendien zijn heel veel verschillende tangen nodig. BlueGrip biedt hiervoor een oplossing. “Bijvoorbeeld met onze universele BlueGrip 900447 en 900446 wordt het strippen, knippen en krimpen van bijna alle kabeltypes in één complete tool gecombineerd. Hierdoor kunnen grote aantallen tangen en scharen in de gereedschapskoffer worden vervangen. Dankzij het speciale ontwerp van het stripgedeelte is het mogelijk om aanzienlijk sneller te werken, omdat meerdere buitenmantels of binnenaders in één handeling gestript kunnen worden. In de handgreep van de BlueGrip 900447 en 900446 zijn meerdere krimpfuncties voorzien, om een breed assortiment aan kabelschoenen of adereindhulzen direct te kunnen aankrimpen. Waar de 900447 geschikt is voor het aankrimpen van adereindhulzen, is de 900446 ontwikkeld voor het aankrimpen van diverse soorten kabelschoenen.” Omdat de gereedschappen van Klemko Techniek zijn gekalibreerd, wordt te allen tijde een goede krimp geborgd. “Dankzij een gehard metalen knipmes is het knippen van kabels tot 9 mm geen enkel probleem.” Voor het eenvoudig en snel verwerken van geïsoleerde kabelschoenen (0,25 t/m 2,5 mm²) in een ovale persing met perscodering en adereindhulzen van 0,5 t/m 6,0 mm² in een trapezium persing ontwikkelde Klemko Techniek de BlueGrip 903195 sperkrimptang.

BlueGrip 900446 is ontwikkeld voor het aankrimpen van diverse soorten kabelschoenen.

Ergonomische grip

Behalve een aanzienlijke tijdswinst zijn elektrotechnisch installateurs met de BlueGrip tangen verzekerd van een hoge kwaliteit én veiligheid. Uniek is ook de ergonomische grip, vertelt Verhoef. “Installateurs die veel moeten strippen, knippen en krimpen hebben aan het eind van de dag vaak kramp in hun hand. En ook blaren zijn meer regel dan uitzondering. Om hier definitief de strijd mee aan te gaan, zijn de BlueGrip 900447 en 900446 recent voorzien van een rubberen in plaats van kunststof grip. Hierdoor liggen de tangen nog prettiger in de hand en wordt doorslippen voorkomen. Zo blijven we, op basis van de feedback uit de markt, onze producten continu verbeteren.”

BlueGrip 904068 aluminium krimptang voor EZ-RJ connectoren en UTP/FTP-kabels.

Ook voor de aanleg van internetverbindingen

Een noviteit in het BlueGrip assortiment is ook de EZ-oplossing, die speciaal ontwikkeld is voor het krimpen en op lengte knippen van EZ-RJ45, RJ11 en RJ12 connectoren en modulaire dataconnectoren. Daarnaast kan de aluminium krimptang uitstekend worden ingezet voor het knippen en strippen van UTP/FTP-kabels. “Dankzij de open voorkant van de BlueGrip 904068 kunnen aders eenvoudig door de speciale connectoren heen geleid worden, waarna deze met de tang en in één beweging strak kunnen worden afgeknipt en aangekrompen”, aldus Verhoef. “Naast elektrotechnisch installateurs vinden deze tangen gretig aftrek onder kabelmonteurs en doe-het-zelvers.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.