Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Klimaatvloerenspecialist ligt prima op koers
Darhsley Nicasia inspecteert een bouwlocatie.

Klimaatvloerenspecialist ligt prima op koers

Na de start in 2021 heeft Klimaatvloeren Nederland een vliegende start gemaakt. Opererend vanaf een toplocatie aan de A2 in Breukelen heeft het bedrijf zich razendsnel opgewerkt tot een begrip in de installatiebranche. Tegelijk geldt de organisatie inmiddels voor vele afnemers als een ontzorgende vaste waarde op het gebied van vloerverwarming en vloerkoeling. “In onze branche wordt veel meer naar de persoon dan naar een bedrijfsnaam gekeken”, aldus directeur Ido van Maldegem, gezegend met een jarenlange ervaring in het wereldje. “Bekendheid en vertrouwen zijn de sleutelwoorden.”

De bliksemstart van Klimaatvloeren Nederland betekent niet dat er de afgelopen twee jaar geen uitdagingen waren voor Van Maldegem en zijn team. “Vooral de beschikbaarheid en prijzen van de benodigde materialen hebben ons voor echte uitdagingen gesteld”, zo klinkt het. “Gelukkig konden we volop rekenen op onze betrouwbare fabrikanten en leveranciers. Samen hebben we verschillende productoplossingen bedacht, zodat we meteen vanaf het startschot onze kwaliteiten konden tonen.”

Trots op de voorraad PE-RT-leidingen onder eigen label.

Ontzorgen

Inmiddels heeft Klimaatvloeren Nederland al verschillende puike projecten succesvol en tot volle tevredenheid van de betrokken installateurs afgerond. Van een enkele woning in Oost-Nederland tot een groot appartementencomplex in het zuiden van ons land. Opdrachten ook waarbinnen duurzaamheid telkens weer centraal staat. “We leveren onze producten met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal”, zegt Van Maldegem. “Daardoor blijven de afvalstromen en kosten beperkt. Maar ook als het gaat om kwaliteit lopen we voorop. Nadat onze specialisten een klimaatvloer hebben opgeleverd, verzorgen we een compleet revisiepakket volgens de nieuwe wet Kwaliteitsborging. We willen de klant volledig ontzorgen. Daarom kun je ons ook inschakelen voor het vullen, ontluchten, inregelen en inbedrijfstellen van een aangebrachte installatie. Omdat hier steeds meer vraag naar is, hebben we ons hierin verder geprofessionaliseerd. En dat zie je in de volle breedte terug tijdens de uitvoering en in de door ons gebruikte producten.”

Met Darhsley Nicasia een verlegplan voor de installateur doornemen.

Zelf installeren

Klimaatvloeren Nederland verzorgt ook de levering van producten voor vloerverwarming en -koeling. Zélf installerende klanten weten het bedrijf dan ook steeds vaker te vinden. “In dit kader verzorgen we onder meer verlegplannen”, aldus Van Maldegem. “Compleet met afgifte, weerstanden, liters en drukverlies per ruimte en per groep en met vermelding van de benodigde hoeveelheden. Door deze legplannen te voorzien van het bedrijfslogo brengen we de performance van de installateur op een hoger niveau.”

Meer keus is er sinds kort óók. Nadat Klimaatvloeren Nederland steeds vaker de vraag kreeg of het, behalve de standaard regelingen van Möhlenhoff, ook slimme en op afstand bedienbare regelingen zou kunnen leveren, is het assortiment onlangs uitgebreid met de Wavin Sentio-serie. “Wavin is een zeer betrouwbare leverancier en kent geen levertijden”, verklaart Van Maldegem de keus. “Bovendien hebben de regelunits, modules, draadloze en bedrade thermostaten, sensoren, lcd-touchscreens en app voor de eindgebruiker twee dingen gemeen: ze onderscheiden zich door een zeer eenvoudige installatie en een subliem gebruiksgemak.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.