Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Kabelgoten in het zicht

Kabelgoten in het zicht

Hoge kwaliteit vereist bij nieuwe hoofdkantoor Van Mossel

Van Mossel Automotive Group betrad begin dit jaar een nieuw logistiek centrum met hoofdkantoor in Waalwijk. Het gebouw staat op een zichtlocatie in een mooie omgeving, wat het voor OBO Bettermann een prestigeproject maakte. Zij bracht er de kabelgootinstallatie aan.

“We hebben ongeveer een kleine anderhalve kilometer aan kabelgoten en wandgoten gemonteerd voor de kantoren, garages en wasstraten. Kortom: voor alle locaties waar stroomkabels nodig zijn”, vertelt Paul van der Valk, projectleider bij OBO Bettermann. Het was dus een groot project, maar ook één die in het oog springt dankzij de mooie zichtlocatie. Van der Valk: “Het is fijn dat we deel mochten uitmaken van dit project.”

Makkelijk en snel

Er werd gekozen voor modulaire systemen van een zeer hoge kwaliteit. Dit was mede vereist, omdat alle installaties in het zicht kwamen en esthetisch ook aan bepaalde voorwaarden moesten voldoen. Kabelgoot RKS-Magic® heeft een geïntegreerd snelbevestigingssysteem en zijperforatie voor de bevestiging van extra verbindings- en montagecomponenten. Van der Valk: “Dit product is makkelijk en snel te monteren, wat voordelen biedt voor de opdrachtgever. Net als het andere product dat we gebruikt hebben, de Rapid 80 wandgoot, is het voor vele toepassingen bruikbaar.”

Wandmontage

De Rapid 80 wandgoot is een installatiekanaal zonder bodemperforatie die geschikt is voor directe wandmontage of op consoles. De goten zijn verkrijgbaar in diverse RAL-kleuren en de zichtbare vlakken van de gelakte wandgoten zijn voorzien van beschermfolie. “Deze zijn met name toegepast in de kantoorruimtes en bij de balies, zodat daar internetconnecties gemaakt konden worden. In deze serie zijn verschillende breedtematen en variaties beschikbaar”, aldus Van der Valk.

Bij Van Mossel werd kabelgoot RKS-Magic® gebruikt.

Goede relaties

OBO Bettermann voerde de werkzaamheden uit in opdracht van Hoppenbrouwers Techniek, een vaste relatie. Het project verliep erg goed, ook al zijn er altijd wel uitdagingen waarbij zaken op het laatste moment aangepast moeten worden, zegt Van der Valk. “Je hebt met partners te maken die andere systemen aanleggen, dus het is belangrijk dat er een goede samenwerking is tussen alle partijen. Dat is hier gelukt en er is een mooi gebouw neergezet. Van Mossel is een begrip in de autowereld en die kwaliteit moest voortgezet worden in het nieuwe pand. Vandaar het vele zichtwerk en de kwalitatieve installaties. Wij hebben laten zien wat we in huis hebben en kijken terug op een mooie samenwerking met een mooi resultaat. Daar zijn we allemaal tevreden over.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.