Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Iedere installatie in topconditie

ins0510wzi-20200708_141704

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Rekon Installatietechniek

5 januari 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De expert die zijn kennis graag deelt

Een cv-installatie, warmtepomp en vloerverwarming werken het best wanneer deze goed onderhouden worden. Krijgen vuildeeltjes de kans om zich te hechten aan belangrijke componenten, dan ontstaan er storingen en defecten. Bovendien wordt de installatie dan een stuk minder energie-efficiënt. Rekon Installatietechniek en haar dochteronderneming Vloerverwarming Specialist Nederland zijn gespecialiseerd in het reinigen en waterzijdig inregelen van installaties.

Regelmatig komen de installateurs van Rekon en Vloerverwarming Specialist Nederland slecht aangelegde en onderhouden (vloerverwarmings)installaties tegen. Zonde, want hierdoor lopen gebruikers comfort en rendement mis. Rekon vindt het belangrijk dat installaties naar behoren en dus duurzaam werken. Vanuit die wens ontstond ook Vloerverwarming Specialist Nederland, vertelt directeur Wilfred de Regt. “We willen onze specialisatie graag inzetten in Nederland en andere delen van Europa. Daarom zijn we ook partner geworden van Climer Benelux en Combine Energy. Hier geven we trainingen en zo zorgen we voor hogere kwaliteit installaties.”

Bootcamps

Climer Benelux wil wonen voor iedereen comfortabel, duurzaam en betaalbaar maken. Hiervoor heeft het merk diverse warmtepompen in het assortiment, waaronder hybride, all-electric, lucht/water-, ventilatie- en thermodynamische warmtepompen. Als partner installeert Rekon deze producten niet alleen, maar geeft ze ook trainingen en bootcamps aan andere installateurs. De Regt: “Aan bod komen het monteren van een warmtepomp, het inbedrijfstellen, waterzijdig inregelen en onderhoud. Maar ook de opname en calculatie van een warmtepomp behoort tot de lesstof. Ook als je niet met Climer werkt, kun je aan de bootcamp deelnemen. Op deze manier willen wij onze kennis delen met andere installateurs.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht