Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
HVAC-totaalpakket voor woningbouw, particuliere bouw en utiliteit

HVAC-totaalpakket voor woningbouw, particuliere bouw en utiliteit

Een gesprek met Mauro Manfredi, Managing Director van Caleffi International, vlíegt voorbij. Er is dan ook veel interessants te vertellen over het familiebedrijf dat de woning-, particuliere en utiliteitsbouw voorziet van een divers en integraal pakket HVAC-oplossingen. Producten die zich onderscheiden door een vergaand innovatief, duurzaam karakter en waarmee Caleffi telkens weer voorziet in absoluut maatwerk. “Ieder land en elke markt heeft zijn eigen wensen en behoeften. Daar spelen we met ons 12.000 componenten tellende leveringsprogramma uit eigen fabriek gericht op in”, aldus Manfredi. 

In de Cuborosso (rode kubus) huisvest het eigen R&D-centrum van Caleffi.

Manfredi is al 14 jaar werkzaam bij het in Weert gevestigde Caleffi International. Sinds 2018 gebeurt dat in de functie van algemeen directeur. En dat bevalt hem prima. De arbeidsvreugde blijkt een sterke link te hebben met de manier van werken die bij Caleffi wordt gebezigd. Die staat namelijk voor snel schakelen, intensief samenwerken en het nog steeds hanteren van de waarden, normen en speerpunten die het bedrijf al bij de oprichting formuleerde. “We gaan altijd voor de lange termijn en investeren continu in kwaliteit en innovatie”, aldus Manfredi. “Daarnaast brengen we de behoeften van onze afnemers meer dan nauwgezet in kaart. Wat hebben ze nodig? Hoe zit de markt in elkaar waarop ze actief zijn? Is er sprake van specifieke omstandigheden? Vragen waarop we een zo passend mogelijk antwoord proberen te geven. Daarvoor hebben we de producten, maar ook de expertise in huis. We willen graag een kennispartner zijn die de klant gidst naar een integrale, functionele en vooral duurzame productoplossing.”

Om het volle rendement op een warmtepomp te behalen, is het essentieel om een volledige systeemaanpak te doen.

Altijd dichtbij

Caleffi International bedient klanten in maar liefst zeven landen. Naast Nederland ligt de focus van het internationaal getinte team dagelijks op België, Luxemburg, Denemarken, Estland, Letland en Litouwen. “Landen waar we de taal spreken en de cultuur ter plaatse goed kennen”, vervolgt Manfredi. “We zitten dicht bij onze klanten en luisteren graag naar hen. Alleen dán kun je een product bieden dat hout snijdt. Richting onze rechtstreekse afnemers, waaronder uiteenlopende fabrikanten, OEM’ers, groothandels en systeembouwers. Maar ook als het gaat om de marktpartijen die we indirect servicen, zoals installatiebedrijven en eindgebruikers. Dat doen we met zowel hoogwaardige productoplossingen en diensten als een intensieve marketingondersteuning. Ook dat is typisch Caleffi.”

Caleffi International bedient zeven landen vanuit de vestiging in Weert.

Complete systeemaanpak

Rondom de energietransitie is Caleffi uiterst actief. Tegelijk snijdt het de installatietechnische materie in elke situatie alomvattend aan. Bijvoorbeeld rondom blokverwarming en stadsverwarming. Maar ook op het vlak van warmtepompen, oplossingen waar momenteel zeer veel vraag naar is. “We prediken al jaren dat je dergelijk systemen in de volle breedte moet bekijken. Dus niet alleen aandacht hebben voor het apparaat, maar ook voor de kwaliteit van het water, het waterzijdig inregelen, het hydraulische aspect en nog veel meer. Het is juist de optelsom van al die aspecten die ervoor zorgt dat je installatie uiteindelijk optimaal werkt en het beoogde rendement oplevert. Daarop ligt bij ons dan ook de nadruk. Altijd. We zijn een kennispartner die van A tot Z in de behoeften voorziet. Ongeacht of het nu een nieuwbouwproject, renovatie, all-electric, monoblock of hybride systeem betreft. We hebben voor elk vraagstuk een oplossing en vullen het complete plaatje in. Qua product, kennis en advies. In dat kader werken we nauw samen met verschillende gerenommeerde partijen. Een initiatief dat kortgeleden bijvoorbeeld heeft geleid tot de ontwikkeling en productie van een compact en intelligent buffervat dat vooral in hydraulisch opzicht geweldige prestaties levert. We verbinden dan ook graag onze naam aan deze vinding.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.