Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hoogwaardige warmtepompen met een ongekend rendement
De Gree Versati warmtepomp is verkrijgbaar als split- of monoblockuitvoering en zowel hybride als all-electric inzetbaar.

Hoogwaardige warmtepompen met een ongekend rendement

Als officieel importeur voor Nederland van Gree vertegenwoordigt Kusters Technische Handelsonderneming al zo’n 30 jaar ’s werelds grootste producent van airconditioners. De reden om voor de gerenommeerde fabrikant van onder meer ook warmtepompen, luchtreinigers en luchtontvochtigers te kiezen, heeft niet alleen te maken met de uitmuntende kwaliteit van de geleverde producten. Ook de uitgebreide R&D-faciliteiten vormen samen met een flinke brok ervaring, expertise en betrouwbaarheid voor Kusters alle reden om met het Chinese bedrijf zaken te doen. Zeker als het gaat om de warmtepompen van Gree, topproducten die binnen ons land aan een gestage opmars bezig zijn. 

Sinds de start in 1911 is Kusters Technische Handelsonderneming (THO) uitgegroeid tot een veelzijdige en kundige leverancier van oplossingen voor schone lucht, koelen en verwarmen. Kwaliteitsproducten die binnen zowel de woning- als utiliteitsmarkt worden toegepast en via een uitgebreid netwerk van erkende installatiebedrijven hun weg vinden naar de eindgebruiker. Een vooraanstaande fabrikant waarmee Kusters al zo’n 30 jaar intensief samenwerkt, is Gree Electric Appliances Inc., een wereldspeler die qua bedrijfsfilosofie op één lijn ligt met de Venlose onderneming. Op het vlak van productoptimalisatie, maar ook wanneer er verantwoordelijkheid moet worden genomen richting een beter, duurzamer milieu en een kwalitatief hoogwaardig leefklimaat.

Een voormalige pastorie werd afgelopen voorjaar verduurzaamd met een Gree Versati warmtepomp.

Hoog rendement

De warmtepompen van Gree sluiten prima aan bij die ambities. Na de eerdere introductie van de Versati I en II, is de Versati III inmiddels een populaire verschijning in het Nederlandse installatielandschap. Verkrijgbaar als all-electric splitmodel, monoblock en hybride is de vinding uitermate geschikt voor het verwarmen en koelen van woningen en kantoren. En ook het bereiden van sanitair warm water is voor de Versati III geen enkel probleem. Met de recente introductie van de Versati IV slaat Gree een nóg duurzamere slag op het gebied van warmtepomptechnologie. “Gree is continu bezig met ontwikkelen en innoveren”, zegt Xander Wiardi, General Manager binnen Kusters THO. “Daarvan levert het met deze variant andermaal het bewijs. Met een COP die richting de 5,5 gaat, is het een echte koploper qua rendement. En dat vertaalt zich in een hogere ISDE-certificering, hét vereiste om succesvol een beroep te kunnen doen op de subsidiepot. Vooralsnog is de Versati IV verkrijgbaar als monoblock. Een splitmodeluitvoering zit echter in de pijplijn.”

In de gewelven van de oude pastorie werd een energiezuinige Gree Versati splitwarmtepomp geplaatst.

Kennisdeling

De hoge prestaties en betrouwbaarheid van het Gree-warmtepompprogramma worden door installateurs en eindgebruikers steeds meer gewaardeerd. Bij Kusters zijn ze er blij mee. “We streven ernaar om tegen een marktconforme prijs een kwalitatief goed product te leveren”, vervolgt Wiardi. “En dat is met de oplossingen van Gree het geval. Tegelijk zetten we richting onze afnemers, de installatiebedrijven, in op een complete ondersteuning, een vergaande kennisdeling, loyaliteit en daadkracht. Dat alles zie je terug in onze slogan ‘Gezamenlijk succes door inspanning’. Maar ook in de vorm van ons dealer portal, de helpdesk, onze technische dienst en de trainingen die we regelmatig bij ons op de zaak of op locatie geven. Samen met onze partners willen we groeien in kennis en kunde. Het moet win-win zijn. Tegelijk gaan we altijd voor continuïteit en de lange termijn. Met grote én kleine installatiebedrijven. Iedereen is bij ons welkom. En iedereen kan met ons meedoen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.