Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hoogwaardige, toekomstbestendige oplossingen voor ieder energieprobleem  
Het bedrijf heeft een groot aanbod van betrouwbare, energiezuinige diesel- en gasgeneratorsets in de vermogensrange van 400 tot 4.000 kVa.

Hoogwaardige, toekomstbestendige oplossingen voor ieder energieprobleem  

Integraal totaalpakket past bij de behoeften van de moderne ondernemer

Het verduurzamen van de bedrijfsactiviteiten staat bij steeds meer organisaties hoog op de agenda. Het is een ontwikkeling die veelal gepaard gaat met de elektrificatie van materieel en, als gevolg daarvan, een toenemende vraag naar elektriciteit. Om juist in die groeiende behoefte te kunnen voorzien, biedt Pon Power uiteenlopende producten en diensten aan, zoals zonnepanelen, microgrids, batterijen en (nood)generatorsets. Stuk voor stuk betrouwbare, toekomstbestendige oplossingen die prima aansluiten bij de huidige congestieproblemen op het net en via een integrale benadering zorgen voor een complete ontzorging van de klant. Van advies tot en met installatie en ingebruikname.

Het zijn roerige tijden in energieland. Zorgen de reeds genoemde congestieperikelen al voor de nodige hoofdbrekens, ook de torenhoge energieprijzen stellen de moderne ondernemer voor grote uitdagingen tijdens de dagelijkse bedrijfsexploitatie. Binnen dit krachtenveld heeft Pon Power voor ieder denkbaar energievraagstuk een doordacht en pasklaar antwoord paraat. Een antwoord dat vaak de plaatsing van zonnepanelen omvat, de eerste logische aanzet richting een zorgeloze energievoorziening. Voor vandaag, maar ook voor morgen én overmorgen. 

Pon Power levert de verschillende energiebronnen tevens gecombineerd in een microgridopstelling, aangestuurd door een energiemanagement- en optimalisatiesysteem.

Zorgvuldigheid

Tegelijkertijd is het een stap waarbij een grote zorgvuldigheid moet worden betracht, zo meent Rikkert Meijer, business development manager binnen Pon Power. “Allereerst is het belangrijk om vast te stellen hoeveel zonnepanelen noodzakelijk zijn en welke installatie het meeste effect sorteert. Ook dient bekeken te worden met welke eisen en regelgeving de klant rekening moet houden en welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er zijn. Allemaal zaken waarmee de ondernemer zich niet bezig wenst te houden. Simpelweg omdat hij zich liever richt op zijn dagelijkse business.” Pon Power, onderdeel van Pon Holdings, is dan bij uitstek een partij die bedrijven alle zorgen uit handen neemt en van A tot Z kan servicen. Met een helder advies op maat, een perfecte uitwerking en uiteindelijk de professionele installatie van kwaliteitszonnepanelen en high-end componenten. 

Integraal benaderd

Maar daarmee stopt het niet bij Pon Power. Al is het maar omdat elke stroomvraag uniek is en het kan gebeuren dat de plaatsing van zonnepanelen alléén niet voldoende is om de energiegerelateerde uitdagingen succesvol aan te kunnen gaan. Een integrale benadering van energievraagstukken is dan ook een vanzelfsprekendheid binnen de bedrijfsmuren. “Afhankelijk van de behoefte kunnen we de klant ook voorzien van aanvullende energieoplossingen die stagnatie van de bedrijfsprocessen voorkomen en waarmee de beperkingen van het elektriciteitsgrid worden omzeild”, aldus Meijer. “Kijk, een enkel product of een combinatie daarvan verkopen, kan iedereen. Wij gaan een stap verder door het probleem integraal te tackelen. Inclusief een vergaande begeleiding. Voor dat alles hebben we de juiste mensen, middelen, technieken en slagkracht paraat.”

Pon Power levert herlaadbare lithium-ion-accu’s voor de meest zuinige energieopslag, inclusief besturing en bewaking op celniveau.

Microgrids

Een specifiek product waarmee Pon Power voorziet in een extra energiebehoefte, vormen microgrids (zie ook kadertekst). Deze op zichzelf staande energienetwerken worden door het bedrijf geheel op maat voor de afnemer ingericht. Uniek daarbij is het gebruik van een door Pon Power zelf ontwikkeld programma, waarmee het energieprobleem zichtbaar wordt gemaakt en dat als basis dient voor een gefundeerd advies. “Dat advies, mede gestoeld op realtime data en inschattingen, heeft betrekking op de verschillende Pon Cat microgridcomponenten binnen ons leveringsprogramma”, legt Meijer uit. “Zoals zonnepanelen, batterijen voor energieopslag en op duurzame brandstoffen draaiende generatorsets. Voor elke behoefte hebben we een betrouwbare en perfect passende oplossing.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.