Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Groningse wisselwoningen krijgen elektrische raamopeners 
In het Groningse Ten Boer kwamen vijftig woningen voor mensen die tijdelijk hun huis uit moeten vanwege aardbevingsschade.

Groningse wisselwoningen krijgen elektrische raamopeners 

Tijdelijke woningen met vast comfort

Bewoners uit het Groningse Ten Boer hebben de mogelijkheid om tijdelijk een wisselwoning te betrekken wanneer hun eigen woning hersteld wordt van aardbevingsschade. Teleflex monteerde er maar liefst 198 elektrische raamopeners, want ook in de tijdelijke woningen moeten de bewoners volop comfort ervaren.

Daiwa House Modular Europe ontwierp de wisselwoningen in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen. Ze zijn volledig gelijkvloers en bevatten een woonkamer, badkamer, slaapkamer en schuur. Producent van kunststof kozijnen Kumij vroeg Teleflex om 33 van de 50 woningen te voorzien van elektrische raamopeners. De specialist in elektrische en mechanische raambedieningen voorzag iedere woning van zes raamopeners die met een radiografische afstandsbediening te besturen zijn. De afstandsbediening beschikt over zes kanalen, waardoor ieder raam op een snelle en eenvoudige manier afzonderlijk te bedienen is.

Teleflex voorzag 33 van de 50 woningen van elektrische raamopeners.

Elektrisch en handmatig

De wisselwoningen zijn geplaatst voor mensen die tijdelijk hun huis uit moeten vanwege de versterkingswerkzaamheden aan hun eigen woning. Onder hen zijn ook mensen met een beperking, waardoor gekozen werd voor de C20 elektrische raamopener. “Omdat de ruimte boven de bewegende raamvleugel van de valramen vrij beperkt was, moest er een compacte raamopener gemonteerd worden. De C20 voldoet daar als geen ander aan en sluit perfect aan bij de kwaliteit en uitstraling die verwacht werd. Het is één van onze best verkochte producten, omdat hij prijstechnisch en kwalitatief zeer goed is. Qua design is hij compact en valt hij niet erg op. De ramen in Ten Boer kunnen maximaal 36 cm geopend worden. Dat draagt bij aan de natuurlijke ventilatie en luchtkwaliteit”, zegt Jesse Verheem, operationeel manager bij Teleflex. De C20 is verkrijgbaar in een 230V en een 24V model, in de kleuren zwart, wit en grijs.

Passend product voor ieder project

Het team van Teleflex begon in februari aan de montage en was begin mei klaar. De werkzaamheden werden in fases uitgevoerd, vertelt Verheem. “De binnenkant en de kozijnen moesten klaar zijn en dan konden wij aan de slag gaan. We doen het project van begin tot einde. Indien gewenst zijn we al vanaf de adviesfase bij projecten betrokken. Op basis van het type raam, de afmetingen, het gewicht en de gebruikerswensen adviseren wij de best passende producten voor ieder project. Uiteraard houden we rekening met de geldende eisen en de uitstraling van het gebouw.”

De raamopeners zijn te besturen met een radiografische afstandsbediening. De woningen zijn tijdelijk, maar kregen toch een blijvend comfort.

Garantie, service en onderhoud

Teleflex is onderdeel van Railtechniek van Herwijnen Groep en heeft al ruim zeventig jaar ervaring in raamopeners. De Gelderse onderneming adviseert, levert en monteert een uitgebreid assortiment mechanische en elektrische raamopeners voor uitzetramen, kantel- en draairamen, dakramen en koepels. Van (dubbele) kettingopeners en lineaire openers tot en met rackopeners. De openers in Ten Boer monteerde zij ook zelf, wat als voordeel heeft dat de klant zeker weet dat het goed gebeurt, dat zij vijf jaar garantie krijgt en twee jaar service en onderhoud.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.