Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Gemeentehuis en stadskantoor | Leidschendam-Voorburg

Gemeentehuis en stadskantoor | Leidschendam-Voorburg

Schonere lucht voor gemeenteambtenaren

Na bemonstering bleek dat de luchtkwaliteit in het gemeentehuis en stadskantoor van de gemeente Leidschendam-Voorburg voor verbetering vatbaar was. Aanbevolen werd om de luchtbehandelingskasten extra te reinigen en te desinfecteren. Huisinstallateur Kropman Installatietechniek schakelde voor deze werkzaamheden reinigingsspecialist CONPRO in.

CONPRO

Alle inwendige componenten worden gedesinfecteerd.

 

Meerdere klachten over droge ogen deden John Koole, verantwoordelijk voor het onderhoud aan de installaties van alle gemeentelijke gebouwen, besluiten om de luchtkwaliteit in het gemeentehuis en stadskantoor eens te laten testen. “Daaruit bleek dat de filters sterk vervuild waren en dat de luchtbehandelingskasten en inductie-units een extra schoonmaakbeurt konden gebruiken. Die vraag hebben we neergelegd bij Kropman Installatietechniek, die voor ons alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties onderhoudt. Zij hebben dit werk vervolgens uitbesteed aan CONPRO.”

Desinfecteren

Kropman werkt al jaren samen met CONPRO. Het reguliere reinigingswerk aan de installaties doet de installateur zelf, maar wordt het wat moeilijker dan schakelen ze de specialisten van dit bedrijf in. De werkzaamheden van CONPRO voor de twee gemeentelijke gebouwen bestaan uit het chemisch technisch reinigen van dertien luchtbehandelingskasten en inductie-units (inwendige beplating, vloerdelen, constructiedelen, lamellenbatterijen, warmtewielen en toevoer- en retourventilatorsecties) om alle vervuiling en atmosferische aanslag te verwijderen en vervolgens het desinfecteren van de gereinigde delen met het desinfectieproduct CONPRO SP.

Goede communicatie

CONPRO

De ventilator wordt gedesinfecteerd.

 

“Ze zijn ongeveer een week bezig geweest”, vertelt Koole. “Onze vaste monteur van Kropman heeft hen begeleid en toegang verleend tot alle ruimten. Ze hebben goed gecommuniceerd hoe en wanneer ze hun werkzaamheden gingen uitvoeren en dat ook precies volgens planning gedaan. Dat is heel prettig, want met 450 werkplekken heb je toch met een hoop mensen rekening te houden. Ik heb er geen omkijken naar gehad en ben heel tevreden over hoe het is verlopen.”

Vaker reinigen

Of de klachten nu definitief verholpen zijn, weet Koole nog niet. “We gaan binnenkort weer bemonsteren en dan zal blijken of en in welke mate de luchtkwaliteit is verbeterd. Ik heb in ieder geval na het reinigen geen nieuwe klachten meer gehad van medewerkers.” Koole heeft besloten in de toekomst vaker te gaan reinigen. Voorheen werden de luchtfilters één keer per jaar vervangen, dat gaat voortaan twee keer per jaar gebeuren. Ook de kasten en inductie-units zullen regelmatig grondig schoongemaakt worden. “Ik heb goede hoop dat daarmee de problemen zijn opgelost”, besluit hij.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.