Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Functionele LED-strips

Functionele LED-strips

LED-strips worden steeds populairder. Bij Integratech, de flexibele verlichtingspartner voor installateur en lichtplanner, anticiperen ze daar messcherp op.

Vanuit het Belgische Scherpenheuvel is Integratech sinds de start in 2009 uitgegroeid tot een veelzijdige pionier op het gebied van functionele LED-verlichting. Die voortrekkersrol wordt wederom benadrukt met de introductie van de nieuwe generatie COB (Chip On Board) LED-strips. Een vinding die zelfs zonder diffuser zorgt voor een fraaie ononderbroken lichtlijn en ideaal is voor inbouw in profielen van slechts 7 mm hoog. “Daarnaast bieden we natuurlijk ook andere varianten”, zegt Zeno Lintermans, salesverantwoordelijk voor Nederland. “Zoals de 160POW LEDs, die met een vermogen tot 32 W/m tot 4.524 lm/m kunnen genereren, en de langere lengtes tot liefst 50 meter op 48 V. Deze producten zijn eveneens in een IP67-versie en verschillende kleurtemperaturen leverbaar, al dan niet in combinatie met de gewenste tint wit.”

Elk LED-profiel wordt geleverd in een stevige kartonnen koker.

Combi

De combinatie van LED-profiel en diffuser resulteert niet alleen in een afdoende koeling van de LED-strip. Als twee-eenheid toegepast, zorgen ze tegelijk voor bescherming en een fraaie lichtverdeling. Voor elk project biedt Integratech het juiste LED-profiel, zowel voor inbouw als voorzien van een extra kabelgoot. “Onze nieuwe SL Flat-lijn bestaat uit een serie profielen waarvan de diffuser net zo breed is als het profiel zélf”, vervolgt Lintermans. “Ze zijn verkrijgbaar in lengtes van 2 en 3 meter en voorzien van een witte, alu of zwarte diffuser. Integratech levert ze in een stevige kartonnen koker, inclusief alle benodigde montagetoebehoren.”

Correct aansturen 

Ook voor een uitgebreid gamma voedingen voor opbouw- of DIN-railmontage ben je bij Integratech aan het juiste adres. “Voor het correct dimensioneren van de voeding is niet alleen het totale wattage van de strip van belang”, legt Lintermans uit. “Ook de afstand tussen de voeding en het begin van de LED-strip, de kabelsectie en de gebruikte controller spelen een rol. Qua sturingen hebben we eveneens een uitgebreid aanbod aan producten, zoals drukknopsturing, 1-10V, DALI, Casambi of draadloze RF-bedieningen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.