Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Fabrikant in de rol van kenniscentrum
Panflex weet wat ervoor nodig is om geluidsoverlast van een installatie te voorkomen.

Fabrikant in de rol van kenniscentrum

Kennis van geluidreductie

Panflex is fabrikant van ventilatiematerialen, maar wordt ook steeds meer gezien als een adviseur en kenniscentrum. Daar werkt zij zelf hard aan. Onlangs werden er bijvoorbeeld een week lang meer dan driehonderd producten uit het eigen assortiment getest bij Peutz. Daarmee wil Panflex meer inzicht krijgen in de geluiden die producten maken, om ze op deze manier nóg beter te kunnen reduceren. 

“Over het flexibel en akoestisch aansluiten van een ventilatie-installatie is nog te weinig kennis binnen de markt. Toch worden deze geluiden een steeds groter probleem, omdat gebouwen steeds beter geïsoleerd zijn. Omgevingsgeluid valt naar de achtergrond en geluiden binnen het pand komen uitdrukkelijker naar voren. Geluiden van warmtepompen en WTW’s zorgen voor steeds meer ergernissen”, legt Henry Kale, Key-Accountmanager bij Panflex, uit.

Het is dan ook belangrijk om te weten welke producten geluiden neutraliseren. Kale: “Bij invoegverlies gebruik je een zachte demper en bij wandreductie een harde. Op basis van deze bevindingen passen we ons assortiment geluiddempers aan. Panflex heeft de beste en stilste akoestische dempers die op de markt verkrijgbaar zijn.”

Omdat gebouwen steeds beter worden geïsoleerd, vallen geluiden die binnen ontstaan juist beter op.

Hoge en lage tonen

Tijdens het testen werd gekeken naar verschillende maten van de ventilatieslangen en geluiddempers, van een halve meter tot drie meter lang en in verschillende diameters. Hoe groter de diameter, hoe langer de slang moet zijn bij het inblazen van frisse lucht, weet Kale te vertellen. “We kijken naar lage en hoge tonen. Voor Panflex is het van belang om precies te begrijpen welke geluiden de WTW-units en luchtkasten produceren en hoe deze beperkt kunnen worden. Zo weten we materialen te produceren met de beste eigenschappen en gedegen advies te geven. Onze expertise wordt ook erkend door adviseurs en kenniscentra, die steeds vaker bij ons aankloppen voor advies en inzichten. We zijn verheugd om deze adviserende rol te vervullen en om bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van andere bedrijven en professionals. Als u meer informatie wilt of onze producten wilt verkennen, raden we u aan onze website te bezoeken. Daarnaast kunt u voor meer informatie contact opnemen met één van onze accountmanagers. We kijken ernaar uit om van u te horen en staan klaar om met u samen te werken aan succes.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.