Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een perfecte balans tussen functionaliteit en uitstraling
Mepac bundelbandtang.

Een perfecte balans tussen functionaliteit en uitstraling

Innovatieve producten en slimme gereedschappen

Klemko Techniek staat al ruim 75 jaar voor innovaties in de elektrotechniek. De producent van innovatieve LED-verlichting, lichtbesturingen en aansluittechnieken ontwikkelt haar producten én hun verpakkingen continu, met oog voor behoeften en trends in de markt. “Bijvoorbeeld in kantoorgebouwen, hotels, restaurants en woningen groeit de populariteit van donkere interieurs”, merkt Accountmanager & Productontwikkelaar Aansluittechniek & Installatietechniek Sander Pronk. “Wij hebben onze installatiematerialen daarop aangepast. De zwarte Canalit M5 kabelkanalen en Mepac bevestigingsmaterialen zijn hier een mooi voorbeeld van.”

In navolging van de bekende kabelkanalen in grijs (RAL 7030) en wit (RAL 9010) introduceert specialist in kabelmanagementoplossingen Canalit nu kabelkanalen in stijlvol zwart (RAL 9005). Deze nieuwste toevoeging aan het Canalit-programma creëert volgens Pronk een perfecte balans tussen functionaliteit en uitstraling. “De kabelkanalen zijn gemaakt van PVC en UV-gestabiliseerd, wat zorgt voor een uitstekende duurzaamheid én een lange levensduur. Hierdoor voldoen de kabelkanalen aan de hoogste eisen in verschillende soorten installaties.” 

Snel en stofvrij geïnstalleerd

De kabelkanalen in zwart zijn standaard 2.000 mm lang. In totaal zijn vijf breedte- en hoogtematen mogelijk: 25×25 mm, 30×30 mm, 40×40 mm, 60×40 mm en 60×60 mm. “De receptuur van de Canalit M5 kabelkanalen is door de jaren heen zodanig geoptimaliseerd, dat de kanalen stofvrij geïnstalleerd kunnen worden”, benadrukt Pronk. “Installateurs kunnen de kabelkanalen eenvoudig vastplakken op diverse ondergronden, zoals beton, steen, hout of staal. Naar wens is bovendien montage met een schiethamer mogelijk. Dankzij beide technieken kunnen installateurs makkelijk meters maken, schoon werken én een strakke installatie opleveren aan hun klanten.” Alle kanalen worden geleverd in buisfolies van gerecycled plastic, waardoor beschadigingen tijdens transport en montage niet aan de orde zijn. “Op de vernieuwde Canalit-website kunnen installateurs deze en andere unieke eigenschappen rustig nalezen.”

De zwarte Canalit M5 kabelkanalen passen perfect in donkere interieurs.

Zwarte spijkerclips en plugclips

In navolging van de Canalit M5 kabelkanalen heeft Klemko Techniek ook het assortiment Mepac spijkerclips voor ronde buizen uitgebreid, vertelt Pronk. “Dankzij de zwarte spijkerclips kunnen zowel zwarte standaardkabels van 8 tot 10 mm als grotere zwarte kabels en PVC-buizen van 16 t/m 19 mm eenvoudig en esthetisch bevestigd worden.” Een mooie ontwikkeling is ook de Mepac zwarte plugclip voor het bevestigen van slagvaste elektrabuizen, flexibele voorbedrade buizen en kabels van 16 t/m 19 mm. “Aan deze spijkerclip is alvast een plug voorgemonteerd, waardoor een eenvoudige, goede en strakke bevestiging op harde ondergronden zoals beton en baksteen wordt geborgd. Het nieuwe Mepac-programma sluit perfect aan op ons plattebuissysteem met hulpstukken, verloopstukken, lasdozen en uitbreidingsstukken in zwart, dat al een aantal jaren hoge ogen gooit in de markt.”

Materialen en gereedschappen voor de PV-installateur

Naast donkere interieurs, ziet Klemko Techniek ook een enorme vraag naar zonnepanelen. “Om de PV-installaties goed en snel te kunnen monteren, zijn slimme installatiematerialen en gereedschappen nodig”, aldus Pronk. “Ook hiervoor bieden wij verschillende oplossingen, zoals Mepac UV-bestendige bundelbanden waarmee solarkabels eenvoudig, snel en duurzaam aan de solarframes bevestigd kunnen worden. De UV-bestendige bundelbanden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die de schadelijke effecten van UV-straling moeiteloos weerstaan, zonder broos te worden of in kwaliteit te verslechteren. Ook bij langdurig gebruik in direct zonlicht. Hierop durven we zelfs 10 jaar productgarantie te geven! De bundelbanden zijn verkrijgbaar in de maten 2,5×100 mm, 3,5×200 mm, 4,5×300 mm en 4,5×360 mm, waardoor ze ook perfect geschikt zijn voor andere buitenklussen. Het eenvoudige vergrendelingsmechanisme zorgt voor een veilige grip.”

Om alle bundelbanden op exact hetzelfde aantrekmoment van 80N t/m 220N in te stellen, te spannen en zonder scherpe randen af te knippen, biedt Klemko Techniek ook een nieuwe Mepac bundelbandtang. “Onze bundelbandtang is extreem licht van gewicht (230 gram) en heeft een ergonomische grip en lage weerstand, waardoor deze zeer comfortabel in gebruik is”, besluit Pronk. “Dankzij het geïntegreerde oog is de bundelbandtang ook zeer geschikt voor een valbeveiligingskabel, om te voorkomen dat het gereedschap bij werken op hoogte naar beneden kan vallen.” Interessant tot slot zijn de Mepac hersluitbare bundelbanden, die keer op keer opnieuw gebruikt kunnen worden en die verkrijgbaar zijn in 4 verschillende lengtematen. Hiermee sluit Klemko Techniek tevens aan op trends als duurzaamheid en reductie van de afvalberg. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.