Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een gezond binnenklimaat dankzij decentrale ventilatie
Ventilatiekanalen in de woning zijn niet aan de orde, waardoor overlast én bouwkosten tot een minimum beperkt blijven.

Een gezond binnenklimaat dankzij decentrale ventilatie

Ventileren daar waar het nodig is. Volledig vraaggestuurd, energiezuinig, stil en zonder opzichtige gevelroosters. Dát is de nieuwe AEROMAT VT van SIEGENIA.

Als gevolg van de energietransitie en alle trends rond energiezuinig en luchtdicht bouwen, worden architecten, adviesbureaus, aannemers en installateurs uitgedaagd om buiten de gebaande paden te kijken. Ook als het om de ventilatietechnieken gaat. Een ontwikkeling die ze hierbij zeker niet mogen missen, volgens Jeroen Wolters, Area Sales Manager AERO bij SIEGENIA Benelux, is decentrale ventilatie.

Ventileren waar nodig

Decentrale ventilatie biedt volgens Wolters enorme voordelen ten opzichte van centrale (balans)ventilatiesystemen. Zeker wanneer voor de nieuwe AEROMAT VT van SIEGENIA wordt gekozen. “Met dit systeem wordt uitsluitend geventileerd waar nodig”, vertelt hij. “Er is geen sprake van overventilatie. Hierdoor kan enorm veel energie worden bespaard. Wat heeft het voor nut om bijvoorbeeld je slaapkamer te ventileren, terwijl je in de woonkamer zit? Of om ’s nachts lucht uit natte ruimtes zoals badkamer en keuken af te zuigen, terwijl je in bed ligt met de slaapkamerdeur dicht? Waarom zou je kiezen voor een centraal systeem met warmteterugwinning, terwijl in veel ruimtes helemaal geen warmte is of gevraagd wordt? 94% van de Nederlandse slaapkamers wordt niet of nauwelijks verwarmd. Wat valt hier dan terug te winnen?”

Optimale geluidwering en warmteterugwinning

Met de nieuwe AEROMAT VT serie van SIEGENIA wordt elke ruimte vraaggestuurd voorzien van frisse lucht, terwijl gebruikte (vochtige) lucht geruisloos wordt afgevoerd. “In de slaapkamers kan eenvoudig een standaard AEROMAT VT worden geplaatst, terwijl de woonkamer, eetkamer en andere verwarmde ruimtes een AEROMAT VT met warmteterugwinning krijgen”, aldus Wolters. “Waar de WTW-units in de wintermaanden efficiënt warmte terugwinnen, maken zij in de zomer gratis nachtkoeling mogelijk. Omdat de slaapkamers elk over hun eigen systeem beschikken, kunnen bewoners hun ramen naar wens heerlijk opengooien, zonder dat dit negatieve impact heeft op de overige ruimtes.”

Met dit systeem wordt alleen geventileerd waar nodig.

Subtiel en haast onzichtbaar

Een geluidwering van meer dan 50 dB maakt AEROMAT VT ook perfect geschikt voor geluidbelaste omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan woningen langs snelwegen, aan het spoor of vlakbij luchthavens.

Sensoren en filters

De AEROMAT VT biedt meerdere mogelijkheden voor warmteterugwinning (tot maar liefst 93%). “Naar wens kunnen bovendien vochtigheids-, temperatuur-, CO2- en VOC-sensoren geïntegreerd worden. En ook de toevoeging van ISO Coarse-, ePM10- of NOx-filters is mogelijk, waardoor fijnstofdeeltjes, pollen en zelfs stikstofoxiden efficiënt worden afgevangen.”

Handmatige of ‘smart’ bediening

Het systeem voldoet volledig aan de normen. Bedieningstoetsen aan de voorzijde van de unit maken een eenvoudige bediening mogelijk, aldus Wolters. “Maar bewoners kunnen ook kiezen voor de ‘smart’ variant met wifi-aansturing, die eenvoudig bediend kan worden met de SIEGENIA comfort-app op de smartphone of tablet. Daarmee wordt het comfort naar een nóg hoger niveau getild…”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.