Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De wind in de zeilen op de Vakbeurs Energie

De wind in de zeilen op de Vakbeurs Energie

Op 10 oktober gaat de Vakbeurs Energie opnieuw van start in de Brabanthallen van ’s-Hertogenbosch. Drie dagen lang wordt kennis uitgewisseld over energie in Nederland. De grootste experten op het vlak van energiebesparing en duurzame energie zullen samen aan tafel zitten om de lastigste vraagstukken te bespreken. Ook bij DUCO staat energiebesparing bovenaan de agenda. Daarom staat zonaal ventileren dit jaar centraal in de kijker.

Ontdek de magie van zonaal ventileren

Bij zonale ventilatie wordt een huis niet beschouwd als een eenheid, maar als een collectie ruimtes. Elke ruimte is dan weer een zone waar geventileerd moet worden, maar enkel wanneer dat nodig is. Net zoals je het licht uitdoet bij het verlaten van een kamer, zou de ventilatie ook enkel moeten werken daar waar het nodig is.

In vergelijking met een traditioneel ventilatiesysteem dat de volledige woning ventileert, betekent dit zonaal concept een energiebesparing van wel 40%. Dit bovenop tal van andere voordelen, zoals minder geluidsproductie (tot 30% stiller) en een grote verbetering van de binnenluchtkwaliteit.

Voor elk project is er een oplossing, of dat nu nieuwbouw of renovatie betreft.

Energetisch verantwoord

DUCO presenteert daarom verschillende energetisch verantwoorde oplossingen op de Vakbeurs Energie. De DucoBox Focus is een oude bekende, maar daarom niet minder relevant. Dit C-systeem werkt met regelkleppen waarmee tot wel elf zones gecreëerd kunnen worden in de woning. De kleppen kunnen allemaal uitgerust zijn met CO2- en/of vochtsensoren. Zo wordt er energiezuinig geventileerd waar en wanneer dat nodig is én in de juiste hoeveelheid.

De DucoBox Energy Comfort Plus daarentegen is een gloednieuw D-systeem met warmteterugwinning, beschikbaar voor debieten van 325 tot wel 550 m3/h. Een externe 2-zoneklep zorgt ervoor dat de woning in een dag- en nachtzone ingedeeld kan worden. Ook hier zorgt een slimme CO2- en vochtregeling voor een maximale energiebesparing en een verhoogd akoestisch en thermisch comfort.

Ontdek DUCO

Dit alles en nog veel meer valt te ontdekken op de stand van DUCO tijdens de Vakbeurs Energie. Voor elk project is er een oplossing, of dat nu nieuwbouw of renovatie betreft.

Het DUCO-team staat klaar om iedereen warm te ontvangen in hal 3, stand A026.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.