Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De vulset van Caleffi: eenvoudig en snel (bij)vullen van de cv-installatie

De vulset van Caleffi: eenvoudig en snel (bij)vullen van de cv-installatie

Om de druk in de cv-installatie op peil te houden of terug op peil te krijgen na een onderhoud, is het nodig de cv-installatie bij te vullen. Met een vulset kan dit proces makkelijk en snel verlopen. De vulset kan als permanente aansluiting geïnstalleerd worden tussen je verwarmings- en drinkwatersysteem, zelfs in installaties groter dan 45 kW. De vulset van Caleffi is compact waardoor een erg korte inbouwlengte mogelijk is. De flexibele slang is 40 cm lang en van hoge kwaliteit. De vulset is voorzien van een CAb terugstroombeveiliger. 100% getest en dus zeer betrouwbaar, en bovendien Belgaqua gekeurd!

WERKINGSPRINCIPE

De set bestaat uit twee afsluitkranen, een terugstroombeveiliger en een flexibele slang van 30cm. Één afsluitkraan wordt gemonteerd op de drinkwaterinstallatie, de ander op de verwarmingsinstallatie. Tussen de twee afsluitkranen worden achtereenvolgens de CAb terugstroombeveiliger en de flexibele slang gemonteerd. Door de twee afsluitkranen gelijktijdig te openen kan men het water in de verwarmingsinstallatie bijvullen tot de gewenste druk. Bij calamiteiten tijdens het vullen zorgt de CAb terugstroombeveiliger voor de noodzakelijke scheiding tussen het drinkwater en het verwarmingswater.

VOORDELEN

• Afsluitkranen met aansluiting ½”M, maar ook geschikt voor knelkoppeling 15mm (knelring en wartel niet meegeleverd).

• Afsluitkraan met vlakke aanslag voor een eenvoudige montage met een sleutel.

• Verbinding tussen terugstroombeveiliger en afsluitkraan door middel van een draaibare wartel. Dit voor een eenvoudige en correcte montage van de terugstroombeveiliger.

• CAb terugstroombeveiliger 100% getest

• Flexibele slang met gemonteerde rubberen dichtingen en vleugelmoeren. Hierdoor kan de slang zonder behulp van bijkomende gereedschappen gemonteerd worden.

• Flexibele slang van hoge kwaliteit waardoor zeer korte inbouwlengten kunnen gerealiseerd worden.

• Belgaqua gekeurd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.