Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De nieuwe FHS-warmtepompboiler van WOLF: een welkome aanvulling op het bestaande verwarmingssysteem

De nieuwe FHS-warmtepompboiler van WOLF: een welkome aanvulling op het bestaande verwarmingssysteem

Zowel in nieuwbouw als in bestaande gebouwen draagt de FHS-warmtepompboiler met een netto inhoud van 166 liter effectief bij tot een vermindering van de energiekosten. Of het nu gaat om een eengezinswoning of een appartementencomplex, als onderdeel van een WOLF totaaloplossing of als stand-alone unit voor de bestaande verwarmingsinstallatie – de WOLF warmtepompboiler is toepasbaar in vele situaties.

Milieuvriendelijk en energiebesparend 

Als koelmiddel wordt het natuurlijke koudemiddel R290 gebruikt. R290 heeft een GWP waarde van 3 en is niet schadelijk voor ons milieu.

De FHS warmtepompboiler benut de warmte uit de afvoerlucht van de woning voor de bereiding van warmwater. De efficiënte warmtepomp maakt gebruik van het natuurlijk koudemiddel R290 en helpt zo effectief het energieverbruik te reduceren.  

Wanneer de FHS in een technische ruimte of in de nabijheid van een wasmachine of droger wordt geïnstalleerd, bereikt hij een bijzonder hoog rendement door de (afval)warmte te absorberen. Het positieve neveneffect: doordat het apparaat de vochtige, warme lucht afzuigt en gekoelde, drogere lucht afgeeft, daalt de luchtvochtigheid

Gemakkelijk te plaatsen en te bedienen

Dankzij de geringe afmetingen (HxBxD 1576x540x575 mm) kan de FHS gemakkelijk geplaatst worden, zelfs in woningen waar de ruimte gering is.

Het toestel wordt stekkerklaar geleverd en is Smart Grid (SG) ready. Opgewekte energie door PV panelen kan worden gebruikt voor de elektrische voeding van de FHS.

Middels een draaiknop op het bedieningspaneel kan het toestel worden bediend. Alle belangrijke functies kunnen met deze draaiknop snel in een hoofdmenu worden opgeroepen.

Betrouwbaar en hygiënisch

Met behulp van de individueel instelbare legionellabescherming zorgt de FHS het hele jaar door voor een hygiënische warmwatervoorziening. Dit komt omdat elke unit standaard een elektrisch element van 2 kW heeft en zo gedurende korte perioden een hoge warmwatertemperatuur kan genereren.

De FHS-180-S heeft een warmwatercapaciteit van 650 liter per 24 uur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.