Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Bemiddelaar in bloembollen, knollen en vaste planten maakt gebruik van natuurlijk koudemiddel R290:
            
               
            
         
         
            ‘Wie investeert in de toekomst, kiest voor propaan’
            

Western luchtgekoelde inverter waterkoelmachine voor bloembollenmakelaar CNB.

Bemiddelaar in bloembollen, knollen en vaste planten maakt gebruik van natuurlijk koudemiddel R290: ‘Wie investeert in de toekomst, kiest voor propaan’ 


CNB is de grootste marktplaats voor de handel in bloembollen, knollen en vaste planten. Kernactiviteit is de bemiddeling tussen verkopers en kopers. Bovendien worden in het 12 hectare grote koel- en preparatiebedrijf in Bovenkarspel lelie- en tulpenbollen gekoeld, geprepareerd en bewaard. Zo garandeert CNB dat de bloembollen in topconditie worden afgeleverd.

Duurzaamh eid is een onderwerp waar de ‘bloembollenmakelaar’ zeker aandacht aan besteedt. Een mooi voorbeeld hiervan is het minimale gebruik van traditionele HFK-koudemiddelen. De Purple-serie luchtgekoelde waterkoelmachines en omkeerbare warmtepompen van Western Airconditioning sluit hier perfect op aan, aldus accountmanager Hans van Nes. “De luchtgekoelde waterkoelmachines en omkeerbare warmtepompen maken namelijk gebruik van het natuurlijk koudemiddel propaan (R290). Dit vervangingskoudemiddel is een uitstekend en beproefd alternatief voor de gefluoreerde broeikasgassen, die verantwoordelijk zijn voor de vermindering va n de ozonlaag. Propaan is maar liefst 100% eco-compatibel, met een zeer lage GWP (Global Warming Potential) van 3 en een ODP (Ozone Depletion Potential) van 0.”


Vier groepen

De Purple-serie van Western Airconditioning voldoet aan de ATEX-regelgeving en is voorzien van een permanente lekdetectie, ter bescherming van de installateur en eindgebruiker. Het complete programma is onder te verdelen in vier groepen:
1. Luchtgekoelde waterkoelmachines. 2. Luchtgekoelde waterkoelmachines met inverter compressoren, waarmee hogere SEER- en SEPR-waardes worden gehaald.3. Lucht/water-warmtepompen.4. Luchtgekoelde waterkoelmachines met vrije koeling.


POL1 en POL2 punten

“Qua capaciteit wordt de inverter compressor contin u geregeld door een inverter regeling, op basis van de vraag naar koelcapaciteit”, aldus Van Nes. “Naast deze energiebesparing is bovendien een nauwkeurige regeling van de temperatuur mogelijk. Stroompieken bij het opstarten behoren definitief tot het verleden.” In het kader van de BREEAM-NL certificeringscriteria voor nieuwbouw en renovatie kan voor POL1 (de GWP van koudemiddelen voor klimatisering, red.) één punt worden gescoord. Ditzelfde geldt voor POL2 (het voorkomen van koudemiddellekkages). De service engineers van Western Airconditioning zijn zeer vakbekwaam en beschikken over alle vereiste diploma’s en certificaten om propaan koelmachines of warmtepompsystemen in bedrijf te mogen stellen én optimaal te onderhouden. “Professionaliteit staat bij ons hoog in het vaandel”, benadrukt ook Van Nes. “Zo wordt veel aandacht besteed aan opleiding en de toepassing van nieuwe technieken, evenals zaken zoals veiligheid en kwaliteit. Daarmee komen we tegemoet aan de (duurzaamheids)wensen voor vandaag én morgen. Voor wie strategisch, slim en direct in de toekomst wil investeren, ontwerpen we graag een oplossing op maat. Mét het natuurlijke koelmiddel propaan, uiteraard.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.