Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Altijd en overal in control
De appartementen en penthouses worden voorzien van een luxe 7″ ART 7/GTwin handsfree monitor.

Altijd en overal in control

Combinatie van deurvideo en toegangscontrole voor woongebouw STACK in Rotterdam

Op de kop van de Müllerpier in Rotterdam wordt druk gebouwd aan STACK: een expressief woongebouw met vier gestapelde blokken, dat continu in beweging lijkt. Het gebouw biedt vanaf 2024 ruimte aan 6 eengezinswoningen met tuin, 76 fraaie overhoekse appartementen met balkon of terras en 2 luxe penthouses, waarbij grote ramen een spectaculair uitzicht bieden op de Maas, de haven, het park en de stad. STACK wordt eigenzinnig van buiten en exclusief van binnen. De deurvideo- en toegangscontrolesystemen van Vercoma Communicatie Systemen sluiten hier uitstekend bij aan.

STACK is het sluitstuk van bijna 20 jaar ontwikkeling van de Müllerpier. De 70 meter hoge woontoren wordt gebouwd door VORM Bouw, terwijl Spindler Installatietechniek B.V. verantwoordelijk is voor de installatietechnieken. In opdracht van de Rotterdamse totaalinstallateur levert Vercoma de deurvideo- en toegangscontrolesystemen. “Spindler heeft een combinatievraag bij ons neergelegd”, vertelt Arjan Schouten, Manager Sales & Service bij Vercoma. “Allereerst werd een deurcommunicatiesysteem met sluiswerking (dag/nachtsluis) gevraagd. In dit geval wordt zowel bij de buitendeur als bij de binnendeur in het voorportaal een aanbelpaneel geïnstalleerd. Overdag is de buitendeur open, zodat bijvoorbeeld postbezorgers gemakkelijk bij de brievenbussen kunnen komen. Wie verder het gebouw in wil, moet hiervoor specifieke toegang krijgen. In de avond- en nachtelijke uren is het gebouw volledig afgesloten, waardoor ongenode gasten worden geweerd.” Voor alle 78 appartementen en penthouses moest een deurvideomonitor in een luxe uitvoering worden geleverd, vertelt Schouten. “Bovendien vroeg Spindler om een toegangscontroleoplossing voor de deuren van de fietsenstalling. Zowel de hoofdentrees als de fietsenstalling worden dus gecontroleerd geopend en gesloten met behulp van een toegangscontrolesysteem van Vercoma.”

Golmar iP-Opener toegangscontrolesysteem.

Zeer krachtig en eenvoudig te installeren

“Om tot de juiste systemen voor dit project te komen, hebben wij de uitvraag en wensenlijst opgevraagd bij Spindler”, vertelt Schouten. “Op basis hiervan hebben wij een geïntegreerde combinatie van het Golmar 2-draads GTwin deurvideosysteem en het Golmar iP-Opener toegangscontrolesysteem geadviseerd. Het GTwin systeem is zeer krachtig, heeft de capaciteit om lange afstanden te overbruggen en kan een groot aantal aansluitingen aan. Bovendien is GTwin eenvoudig en snel te installeren, waarmee we tegemoetkomen aan een belangrijke wens in de markt. Last-but-not-least zijn installateur én eindgebruiker verzekerd van 5 jaar garantie.”

Modulair en toekomstbestendig

Het iP-Opener systeem is een zeer krachtig en schaalbaar toegangscontrolesysteem over IP, dat speciaal ontwikkeld is voor middelgrote tot grote gebouwen, vertelt Schouten. “Hart van het systeem is het cloudbased softwareprogramma iP-Opener Manager, dat een optimale flexibiliteit én veiligheid garandeert. Geheel licentievrij en zonder abonnementskosten. Het systeem is intelligent in te richten en intuïtief te beheren. Na een korte briefing kan de gebouwbeheerder alle belangrijke beheertaken al uitvoeren. Mutaties kunnen realtime ingevoerd en aangepast worden. Lokaal, maar ook op afstand. Een internetverbinding is hiervoor voldoende. Ook kan het modulaire systeem op elk moment uitgebreid worden. Zowel qua mogelijkheden als qua aantal aansluitingen. Hierdoor is het systeem op voorhand toekomstbestendig.”

STACK wordt eigenzinnig van buiten en exclusief van binnen. De deurvideo- en toegangscontrolesystemen van Vercoma sluiten hier uitstekend bij aan.

Belangrijkste componenten

Speciaal voor STACK heeft Vercoma projectspecifieke en modulaire Nexa aluminium code-scrollpanelen met een geïntegreerde GE-020-240 kaartlezer geleverd, vertelt Schouten. “Alle sleutels, geleverd in diverse herkenbare kleuren, worden volledig geprogrammeerd uitgeleverd.” De appartementen en penthouses worden voorzien van een luxe 7″ ART 7/GTwin handsfree monitor. “Dankzij twee centrale GCALL-MU/GTwin multi-user gateways hebben alle bewoners straks de mogelijkheid om oproepen door te schakelen naar de gratis GCall App op hun smartphone. Zónder dat aanpassingen in hun woning nodig zijn. Hierdoor kunnen bewoners ook op afstand zien wie er voor hun deur staat en eventueel toegang verlenen.” 

Bouwinfo
  • Ontwikkelaars Blauwhoed en AM
  • Architect CONIX RDBM Architects
  • Aannemer VORM Bouw
  • Installateur Spindler Installatietechniek B.V.
  • Deurvideo- en toegangscontrolesysteem Vercoma Communicatie Systemen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.