Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
100% stekerbaar installeren, van groepenkast tot schakelmateriaal
Attema centraaldoos.

100% stekerbaar installeren, van groepenkast tot schakelmateriaal

In Utrecht worden voor het eind van het jaar 108 modulaire woningen opgeleverd, voor de opvang van asielzoekers. De verplaatsbare en duurzame miniwoningen van 11 bij 2,5 meter worden compleet samengebouwd in de fabriek van ontwikkelaar Avoned in Heinenoord. Inclusief de elektrotechnische installaties. Om de snelheid in het project te houden en om faalkosten tot een minimum te beperken, is gekozen voor een 100% stekerbare installatie. Van groepenkast tot schakelmateriaal.

Alle elektrotechnische installaties in de woningen worden in opdracht van Avoned aangelegd door Pluimers en Verhoeks. De keuze voor stekerbare installaties was hierbij een logische, volgens Steven Pluimers, die samen met Ronnie Verhoeks aan het roer staat van het Barneveldse installatiebedrijf. “Immers leent modulaire bouw zich bij uitstek voor stekerbaar installeren. Alle woonunits worden compleet, in de fabriek en volgens een gestandaardiseerd proces geproduceerd. Bovendien zijn zij volledig demontabel. Onze installaties sluiten hier naadloos op aan.”

Attema stekerbare groepenkast.

108 installatiekopieën

Pluimers en Verhoeks is al enige tijd thuis in stekerbaar installeren, benadrukt Pluimers. “Groot voordeel van deze montagewijze is dat installaties snel opgebouwd kunnen worden. Zeker in projecten met een hoog repeterend karakter, zoals deze miniwoningen. Wij hebben een compleet concept voor één woning uitgewerkt, dat we 108 keer kopiëren. Hierdoor worden montagetijden verkort en faalkosten gereduceerd.” Pluimers geeft hierbij een pluim aan elektrogroothandel ROBRI die, in samenwerking met de stekerbare leveranciers, waaronder Attema, de juiste producten voor dit project heeft bepaald én op voorraad heeft genomen.

Attema kabeldoos.

Pakket per woning

“Op basis van onze kennis en ervaring hadden wij al een eerste productselectie gemaakt en voorgelegd aan ROBRI. Vervolgens is het stekerbare concept in een projectteam verder uitgewerkt”, vertelt Pluimers. Hierbij was ook Jan Tabak, Accountmanager Installatie & Bouw regio Noord-Oost bij Attema, betrokken. “Op basis van de installatietekeningen hebben wij de juiste stekerbare componenten geselecteerd”, vertelt hij. “Van groepenkasten tot centraaldozen en hollewanddozen. Ook hebben wij de installaties reeds voorbereid.” Bij aanvang van het project heeft Pluimers en Verhoeks stekerbare pakketten per woning samengesteld. “De locatie van ROBRI in Wekerom ligt precies op onze route van Barneveld naar Heinenoord. Hierdoor kunnen we elke dag de juiste hoeveelheid pakketten inladen en direct verwerken”, aldus Pluimers. “Op een standaard werkdag installeren we – met twee man – zo’n vijf tot zes woningen. Wanneer we langer doorwerken, kunnen we zelfs negen woningen installeren. Naar wens kunnen we bovendien één man bijschakelen, waardoor een dagproductie van vijftien woningen mogelijk wordt.” Zodra gereed, worden de woonunits met een vrachtwagen naar de planlocatie vervoerd, waar ze in een U-vorm worden opgesteld. Eind dit jaar moeten de laatste miniwoningen geplaatst, gekoppeld en aangesloten worden op de nutsvoorzieningen.

Attema kabel met brandklasse Eca.

Installeren 2.0

Waar in dit project nog met meerdere leveranciers wordt gewerkt, kunnen installateurs vanaf nu ook vertrouwen op één leverancier en één garantiepartij voor de complete stekerbare installatie. Attema heeft haar complete dienstverlening voor stekerbaar installeren namelijk recent verankerd in Installeren 2.0. “Met Installeren 2.0 bieden wij een uiterst compleet assortiment voor de woningbouw, van groepenkast t/m centraaldoos, hollewanddoos en bekabeling”, aldus Tabak. “Alle producten worden volledig naar wens in elkaar gezet, getest en per verdieping of ruimte afgeleverd op de afgesproken locatie. Hier is het nog slechts een kwestie van inpluggen, monteren en klaar!”

Ook Pluimers en Verhoeks heeft inmiddels kennis gemaakt met Installeren 2.0. Pluimers is zeer enthousiast over de one-stop-shop-gedachte, waardoor nog meer tijdswinst behaald kan worden “Bovendien worden faalkosten nog verder gereduceerd. Doordat Attema werkt met gekleurde kabels met duidelijke coderingen, kunnen we nog sneller de juiste producten pakken”, vertelt hij. “In combinatie met een zeer ruime voorraad grijpen we nooit meer mis. Speciale labels maken het mogelijk om op de kabels te schrijven. Zeer prettig is bovendien dat de connectoren iets dikker en robuuster zijn. Ook is een ronde vijfpolige steker toegevoegd, waardoor we met een simpele ronde speedboor al de juiste doorvoeren kunnen maken. In toekomstige projecten gaan we heel graag met dit nieuwe concept aan de slag!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.