Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Zorg voor extra hygiëne met Actief Wit schakelmateriaal van Schneider Electric

Zorg voor extra hygiëne met Actief Wit schakelmateriaal van Schneider Electric

Niet alleen toiletbrillen, vaatdoekjes en deurklinken, maar ook lichtschakelaars krioelen van de bacteriën. Om de verspreiding van ziektekiemen via lichtschakelaars tegen te gaan heeft Schneider Electric Merten antibacterieel schakelmateriaal ontwikkeld.

image afname bacterien binnen 24h kopieren

Schakelmateriaal als broeihaard

Schakelmateriaal is een vaak vergeten plek waar ziektekiemen zich prima thuis voelen. Op iedere vierkante centimeter van je schakelmateriaal zitten er gemiddeld 112, wat betekent dat er op een lichtschakelaar tussen de 3000 en 4000 bacteriën zitten. Deze kolonievormende bacteriën zijn ook nog in staat om zich te vermenigvuldigen. Om dat tegen te gaan heeft Schneider Electric Merten antibacterieel schakelmateriaal ontwikkeld. Hiermee worden alle schadelijke bacteriën op het schakelmateriaal binnen 24 uur afgebroken. Daarmee is het de ideale oplossing voor plaatsen waar veel mensen de lichtknoppen of stopcontacten aanraken, denk aan openbare plaatsen zoals ziekenhuizen, scholen of horecazaken, maar uiteraard is het ook voor in je woning een verstandige keus.

image werking actieve zilverionen tekst kopieren

Hoe werkt het?

De kunststof waaruit dit schakelmateriaal is vervaardigd, is verrijkt met actieve zilverionen. Deze natuurlijke stof gaat de ontwikkeling van resistente micro-organismen op het oppervlak tegen. De afgifte van de zilverionen zorgt ervoor dat alle schadelijke bacteriën op het schakelmateriaal binnen 24 uur verdwijnen. Zo wordt de verspreiding en overdracht van ziektekiemen en virussen gereduceerd. De zilverionen zijn toegevoegd aan de samenstelling van de kunststof, en er is dus geen sprake van slechts een coating of oppervlaktebehandeling. Daardoor behoudt het schakelmateriaal zijn antibacteriële werking de gehele levensduur van de producten. De antibacteriële werking is een natuurlijke eigenschap van de toegevoegde stoffen, waardoor het niet schadelijk is voor mens en dier.

actief wit m smart schakelaar huis kopieren

Actief Wit schakelmateriaal

Het antibacteriële schakelmateriaal is altijd uitgevoerd in een helder witte kleur die we Actief Wit noemen. Actief Wit is voorzien van de kleur RAL 9016 en is een fris alternatief voor bestaande wittinten. RAL 9016 is een kleurcode die veel wordt toegepast bij huisrenovaties of nieuwbouwwoningen. Actief Wit is verkrijgbaar op de inzetstukken van Systeem M. Deze kunnen worden gecomplementeerd met de Merten Quickflex sokkels. Om het geheel netjes af te werken zijn er drie soorten afdekramen in Actief Wit verkrijgbaar: M-Smart, M-Pure en Atelier M.

Meer informatie via de website.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.