Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Overig

Zien wie er aan de deur staat

Veiligheid dankzij een flexibel deurintercomsysteem.

_Y9A7273

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Rob van der Teen

8 april 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Wanneer je in een appartementencomplex woont, wil je natuurlijk vanuit je woning kunnen zien wie er beneden aan de deur staat. Een goed intercomsysteem zorgt ervoor dat je je als bewoner veiliger voelt. Comelit Nederland verzorgde daarom het video-deurintercomsysteem bij Hoog Lindoduin in Scheveningen.

Comelit is een Italiaans familiebedrijf dat werd opgericht in 1956. Het bedrijf exporteert naar meer dan zeventig landen in de wereld en heeft verschillende eigen vestigingen en ontwikkelcentra over de gehele wereld. Alle systemen worden door hen zelf ontwikkeld en getest. Er is dus altijd de mogelijkheid om te verbeteren en te groeien.

Khalid Jerrari, key accountmanager bij Comelit en George de Kok, projectleider bij Elektro Groeneweg Installatie.


Helemaal in een nieuw jasjes

Dit is ook te zien bij Hoog Lindoduin. Het appartementencomplex had in het verleden al een communicatiesysteem van Comelit. Toen het pand werd gestript en opnieuw opgebouwd, werd er opnieuw gekozen voor dit merk. Khalid Jerrari, key accountmanager bij Comelit Nederland, vertelt: “Het pand is helemaal in een nieuw jasje gestoken en kan er weer veertig jaar tegenaan. Wij hebben er voor opdrachtgever Vestia en installateur Elektro Groeneweg een video-deurintercomsysteem geleverd. Een deurintercomsysteem is in onze ogen de eerste veiligheidsschil van een gebouw. Al woon je op veertienhoog, je ziet wie er aan de deur staat en je kunt een gesprek aangaan voordat je beslist of je de deur opendoet.”

De Mini monitoren van het video-deurintercomsysteem zien er strak en elegant uit, passend bij het gerenoveerde gebouw.

Alle woningen kregen een eigen intercomsysteem en een handleiding op maat. Het gaat om een bussysteem met twee aders, zodat er gebruik kan worden gemaakt van zowel video als audio, legt Jerrari uit. “Comelit is één van de eerste bedrijven dat met zo’n tweedraadssysteem kwam. Je hoeft dan voor een nieuw systeem geen nieuwe bedrading aan te leggen.” Bij Hoog Lindoduin werd de bedrading wel vernieuwd. Bovendien werd gekozen voor de Mini monitoren, die er strak en elegant uitzien. “Dit zijn onze meest toegepaste monitoren. Ze hebben een kleurenscherm en Sensitive Touch-toetsen voor deurslotbediening, beeldoproep en een privacy functie.”

Eenvoud door integratie

Comelit staat in Nederland vooral bekend om zijn deurintercomsystemen, maar heeft ook camerabewaking, inbraakbeveiliging, toegangscontrole en brandbeveiliging. Jerrari: “Onze missie is om communicatie en veiligheid in woningen en op kantoren simpeler te maken. We proberen de systemen allemaal met elkaar te integreren, zodat de producten op elkaar aansluiten en met elkaar communiceren.”

De renovatie wordt in het eerste kwartaal van 2021 afgerond.

Tien-minuten-regel

Installateurs kunnen de producten van Comelit verkrijgen via de groothandel, maar voor ondersteuning kunnen ze terecht bij de fabrikant zelf. “Wij ondersteunen de installateur in het project vanuit het hoofdkantoor in Papendrecht en bieden rechtstreeks advies en informatie. We hebben een grote buitendienst en willen dicht bij de klant staan. Daarom maken we technisch kloppende offertes en schema’s voor onze systemen die de installateurs op weg helpen”, vertelt Jerrari. “We hebben ook een tien-minuten-regel. Als een installateur belt, proberen we het probleem binnen tien minuten op te lossen. Lukt dat niet, dan komt hij of zij bij de technical engineers uit die kijken naar de onderliggende problemen. Wij laten de installateur nooit alleen en komen zelfs op locatie om eventuele problemen te helpen oplossen.”

Service en garantie

Comelit heeft inmiddels een jarenlange ervaring opgebouwd in de markt. Het gaat het bedrijf niet alleen om de producten, maar ook om een goede voorbereiding, een goed contact met de klant en het verlenen van extra service. “Een intercomsysteem is gebouwgebonden en moet minimaal vijftien jaar lang meegaan. Het voordeel van de systemen van Comelit is dat ze altijd een garantie hebben en dat ze de komende tien jaar nog met zekerheid beschikbaar zijn. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan wanneer een onderdeel vervangen moet worden. Ook zijn de producten verkrijgbaar bij tweehonderd groothandels in Nederland. Zo is er altijd voldoende opslagcapaciteit en een juiste service”, aldus Jerrari. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%