Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Wilo-Padus UNI: de flexibele vuilwaterpomp

Wilo-Padus UNI: de flexibele vuilwaterpomp

Met de Wilo-Padus UNI biedt pompenproducent Wilo een nieuwe generatie vuilwaterpompen aan. Het is de opvolger van de vuilwater-dompelpomp Wilo-Drain TS 50/65. De pomp is trendsettend uit oogpunt van flexibele toepasbaarheid voor verschillende media.

“De Wilo-Padus UNI is het ideale instapmodel voor het verpompen van vuilwater. Door de toepassing van composietmaterialen is het pomphuis beschermd tegen corrosie. Dat maakt de pomp betrouwbaarder en veel flexibeler in toepassingen”, aldus Olivier Armbruster, productmanager bij Wilo. “De Padus UNI kan dan ook worden toegepast voor vuilwater van de meest uiteenlopende samenstellingen”.

Door een half open waaier werd het hydraulische systeem van de vuilwaterpomp verbeterd. Bovendien zorgen gladde oppervlakken voor een hogere bedrijfs-zekerheid en een optimaal rendement. “De geïntegreerde zuigkorf filtert de grove vaste stoffen uit het medium voor deze in het pomphuis komen. Op die manier wordt de vuilwaterpomp beschermd tegen verstoppingen” legt Armbruster uit.

De pomp is transportabel of kan in de pompschacht worden toegepast, zodat de toepassing waarbij de Wilo-Padus UNI wordt geïnstalleerd flexibel is. De pomp kan daardoor worden ingezet bijvoorbeeld bij calamiteiten of afvoer van regenwater. “Eerst en vooral vindt de vuilwaterpomp toepassing in kleinere bedrijfsgebouwen, zoals kantoorcomplexen of opslagruimten,” aldus de productmanager. Met behulp van Wilo-Control schakelapparatuur kan de pomp ook in bestaande gebouwbeheersystemen worden opgenomen en daarmee communiceren met andere systemen.

“Het installeren is dankzij het geringe gewicht en de reeds in het pomphuis geïntegreerde condensator van de eenfasemotor uiterst eenvoudig” beklemtoont Armbruster. De grondplaat is met drie bouten gemonteerd, waardoor snel toegang tot het pomphuis wordt verkregen en de speling tussen waaier en grondplaat eenvoudig kan worden ingesteld. “Het onderhoud wordt voor de gebruiker vereenvoudigd door een directe toegang tot de afdichtingsruimte en een snelle toegang tot het pomphuis,” zegt de productmanager.

De ruim bemeten afdichtingsruimte verlengt de periode tussen de onderhouds-intervallen, terwijl de dubbele mechanische asafdichting zorgt voor extra bescherming.

www.wilo.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.