Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Wij maken binnenklimaat begrijpelijk’
De Airteq Touch sensor meet eenvoudig uw binnenklimaat en is zeer nauwkeurig en eenvoudig te bedienen dankzij de display met touchscreen.

‘Wij maken binnenklimaat begrijpelijk’

Stop met raden en start met meten, want: meten = weten! Om het binnenklimaat in scholen, kinderdagverblijven, kantoorgebouwen, verzorgingshuizen en woningen naar het allerhoogste niveau te kunnen tillen, is online monitoring onmisbaar. Airteq kan hier uitstekend in voorzien. “Met onze monitoringssoftware kunnen gebruikers met één simpele muisklik hun binnenklimaat in de gaten te houden”, vertelt algemeen directeur Arie den Hartog. “Met twee muisklikken wordt bovendien het energieverbruik inzichtelijk gemaakt, op basis waarvan direct de juiste acties genomen kunnen worden.”

In de zomer van 2020 is een nieuw hoofdstuk toegevoegd in de aanpak van het coronavirus: ventileren. “De pandemie heeft de bewustwording van gezonde binnenlucht en onze invloed hierop verhoogd”, merkt Den Hartog. “Scholen die gebruikmaken van de Specifieke uitkering ventilatie in scholen (SUVIS) zijn al verplicht om hun binnenluchtkwaliteit te monitoren. Andere gebouwen zullen mijn inziens snel volgen. Op dit moment schrijft de wetgeving nog een capaciteitsnorm voor ventilatie voor, maar dit is lastig te controleren. Daarom verwacht ik dat, net zoals in de landen om ons heen, CO2-concentraties de norm zullen worden. Sensoren en een laagdrempelig monitoringssysteem zijn essentieel om deze waarden voor iedereen beschikbaar én begrijpelijk te maken.”

De sensor beschikt over een alarmering die werkt met verschillende kleuren.

Airteq levert een uitgebreid programma losse en gecombineerde sensoren die o.a. CO2, temperatuur, luchtvochtigheid, fijnstof, VOC’s, ozon en NOx meten. Een online monitoringsplatform maakt de data realtime inzichtelijk, door te werken met percentages en een simpele stoplichtcodering. Hoeveel procent van de tijd vallen waarden binnen de norm? En wanneer vallen zij daarbuiten? Hoeveel energie wordt overdag, ’s avonds en in de weekenden verbruikt? En hoeveel m3 gas is hiermee gemoeid? Waar zijn besparingen mogelijk? “Uniek hierbij is onze virusindex, die in één getal weergeeft of het binnenklimaat voldoet of dat actie nodig is”, aldus Den Hartog. “Zo werken we laagdrempelig samen aan een gezonde woon- en werkomgeving.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.