Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Wij laten installateurs niet in de kou staan’ 
Notities en aankondigingen kunnen eenvoudig op de infodisplay worden getoond.

‘Wij laten installateurs niet in de kou staan’ 

Op weg naar een circulaire bouw- en installatiesector wordt vol ingezet in op thema’s als duurzaamheid, flexibiliteit en reductie van materialen. Gelijktijdig vraagt het groeiende tekort aan vakkundig personeel om slimme systemen die snel, efficiënt en zonder faalkosten geïnstalleerd kunnen worden. De toegangscontrole- en intercomsystemen van Intratone nemen beide handschoenen op. De systemen kunnen heel eenvoudig geïnstalleerd, onderhouden en beheerd worden, zónder in te boeten aan veiligheid, betrouwbaarheid en bewonerscomfort. Door gebruik te maken van het mobiele telefoonnetwerk wordt flink bespaard op bekabeling, installatietijd en kosten. En doordat binnenposten ontbreken, hoeven installateurs niet langer achter de voordeuren van bewoners te komen. In combinatie met een plug-and-play service en tech-support telefoondienst komen installateurs nooit meer in de kou te staan.

De systemen kunnen heel eenvoudig geïnstalleerd, onderhouden, beheerd én bediend worden.

Intratone staat sinds jaar en dag voor toegangscontrole- en intercomoplossingen met realtime updates, die eenvoudig geïnstalleerd, onderhouden en beheerd kunnen worden. Ook op afstand. “Onderscheidend aan onze systemen is het gebruik van het mobiele telefoonnetwerk”, vertelt Marketing Manager Jasper Nijland. “Op de gevel komt een zeer bestendig intercomsysteem, die is aangesloten op een data-module met simkaart. Deze module staat in verbinding met het elektronische sluitsysteem van de toegangsdeur, waardoor kwetsbare bekabeling en/of zwakke plekken in wifi- of bluetoothnetwerken niet langer aan de orde zijn. In plaats hiervan garandeert het mobiele netwerk een hoogwaardige, stabiele en draadloze verbinding vanaf de intercom naar de smartphone en vice versa. En ook communicatie via een vaste (land)lijn is mogelijk, waardoor een separate binnenpost vervalt.”

Bespaar tijd én ergernissen

Dankzij het wegnemen van de binnenposten beperkt het werk van de installateur zich sec tot de algemene ruimten, vertelt Nijland. “Installateurs hoeven niet langer bij alle bewoners naar binnen, waardoor ook geen individuele montageafspraken meer gemaakt hoeven worden. Dit scheelt tijd én irritaties. Bijvoorbeeld als bewoners onverhoopt toch niet thuis blijken.” Daarnaast haalt Intratone een grote ergernis weg bij gebouweigenaren en beheerders. “Binnenposten kampen regelmatig met defecten, omdat bewoners hier niet zachtzinnig mee omgaan. Door in plaats hiervan gebruik te maken van de eigen smartphone, wordt dit probleem doeltreffend ondervangen. Immers zijn bewoners een stuk zuiniger op hun eigen spullen.”

Het werk van de installateur beperkt zich sec tot de algemene ruimten, zoals de entree.

Gratis ondersteuning

“Ongeacht of een woongebouw 20 of 200 appartementen telt: onze toegangscontrole- en intercomsystemen kunnen snel, efficiënt en door slechts een paar installateurs geïnstalleerd worden”, benadrukt Nijland. “Hierdoor kunnen installatiebedrijven meer projecten aannemen.” De plug-and-play service van Intratone levert hier een belangrijke bijdrage aan. “Naar wens worden de toegangscontrole- en intercomsystemen plug-and-play voorgeprogrammeerd. Bovendien kunnen we alvast badges koppelen en digitale naamplaatjes maken, waardoor nog meer tijdswinst wordt behaald. Deze dienst wordt volledig gratis aangeboden, wat tevens geldt voor onze tech-support telefoondienst en on-site ondersteuning voor installateurs, woningcorporaties en beheerders. Wie meer informatie wenst over de installatie en werking van de toegangscontrole- en intercomsystemen, kan deelnemen aan onze gratis trainingen en online seminars. Daarmee halen we ook de laatste kleine drempels weg.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.