Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Wereldprimeur: Interfacemodules met universele aansluiting

Wereldprimeur: Interfacemodules met universele aansluiting

Conrad Electronic heeft de M5S serie I/O-modules van TDE Instruments toegevoegd aan het assortiment. Het M5S modulaire concept is een wereldprimeur, dat uniek is in haar soort.

In vergelijking met bestaande I/O-systemen, die een afzonderlijk stuurcircuit voor elk type I/O vereisen, hebben de interfacemodules van de M5S-serie een universeel aansluitschema. Gebruikers kunnen dus met slechts één universeel circuit verschillende toepassingen afdekken, klantspecifieke in- en uitgangsconfiguraties implementeren door de bijbehorende modules aan te sluiten en zelfs extra modules of functies toevoegen aan apparaten die al in het veld worden ingezet. De interne of externe bedrading hoeft niet te worden gewijzigd.

Alle M5S modules meten 5 mm x 12,7 mm x 20 mm (D x H x B). Hiermee zijn ze compatibel met het industriestandaard 5 mm SIP-formaat, zoals dat bijvoorbeeld ook voor relais van Panasonic het geval is. Deze gemakkelijk uitwisselbare modules zijn volledig afgesloten en zijn waterbestendig, brandwerend en stofdicht.

Universeel inzetbaar

“De I/O modules uit de M5S serie kunnen worden gebruikt in een groot aantal toepassingen”, zegt Christian Seidel, hoofd ontwikkeling en managing director van TDE Instruments. “De modules maken het leven gemakkelijker voor elke ontwikkelaar die zijn elektronica wil koppelen aan industriële signalen.” De modulaire interfacemodules zijn afgestemd op de eisen van fabrikanten van industriële besturingen en PLC’s, alsmede van ontwikkelaars van elektronica circuits en prototypes. Ook voor ontwikkelaars van kleinschalige projecten en de maker scene zijn deze interfacemodules zeer geschikt.

“Omdat er maar één schakeling nodig is voor alle functies kunnen ontwikkelaars die kiezen voor de modules uit de M5S serie besparen op de ontwikkelkosten en de tijd die nodig is om systemen te ontwerpen en te bouwen en zo de time-to-market verminderen”, legt Alexander Kastner, productmanager bij Conrad Electronic, uit. “Bovendien leidt het gebruik van de interfacemodules tot lage onderhoudskosten, omdat elke afzonderlijke module eenvoudig kan worden vervangen, bijvoorbeeld in het geval van een defect. Een ander voordeel voor de gebruikers zijn de lage voorraadkosten, omdat bijvoorbeeld een universele basiseenheid pas bij levering aan de klant met specifieke functionaliteiten wordt uitgerust.”

De M5S serie omvat vier digitale ingangsmodules voor het detecteren van schakeltoestanden, pulsen of encodersignalen met galvanische scheiding via optocouplers en een open-collectoruitgang, evenals vier digitale uitgangsmodules voor het aansturen van relais, lampen, zoemers of andere signaalgevers. Afhankelijk van de uitvoering zijn de digitale uitgangsmodules verkrijgbaar met galvanisch gescheiden relais, solid state relais of transistoruitgang. De vier analoge ingangsmodules van de M5S-serie zijn ontworpen voor het opvangen van analoge signalen van onder meer potentiometers, temperatuursensoren en andere stroom- en spanningsopwekkers. De modules zijn geschikt voor zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde signalen. Gebruikers die snelheidsregelaars, verwarmingsregelaars en andere spannings- of stroommeetapparatuur moeten bedienen, kunnen uit de voeten met de vier analoge uitgangsmodules uit de M5S serie. Deze hebben standaard 10 V/ 20 mA analoge uitgangssignalen.

Alle modules uit de M5S serie van TDE Instruments en een selectie van geschikte ZDAuto starter kits vindt u in ons assortiment.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.