Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Wat zijn de voordelen van bouw software?

Unknown

28 februari 2023 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Bouwsoftware heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop aannemers en projectmanagers hun workflow organiseren. Van Common Data Environments (CDE’s) tot computer-aided design (CAD)-systemen, bouwsoftware biedt heel veel voordelen voor de branche. Het maakt een nauwkeurige planning, efficiënte samenwerking en kostenbesparingen mogelijk.

Bouw software is nauwkeurig

Het gebruik van software voor de bouw kan de nauwkeurigheid van projectmanagement vergroten; dit is vooral voordelig bij het werken aan grootschalige projecten met meerdere belanghebbenden. Bouw software helpt bij het creëren van een georganiseerde structuur waarin documenten en plannen op één centrale locatie worden opgeslagen. Dit maakt het makkelijker om de complexiteit van projecten te beheren door alle leden van een team snel en eenvoudig toegang te geven tot actuele informatie met behulp van cloud technologie of CDE’s. Daarnaast maakt bouwsoftware de communicatie tussen teamleden via de ingebouwde berichtensystemen veel makkelijker.

Waarom moet je digitaliseren in de bouw?

In de bouwsector verandert er continu iets en daarom is het essentieel om voorop te blijven lopen door te profiteren van de nieuwste beschikbare technologieën. Een belangrijke manier om dit te bereiken, is door processen te digitaliseren, waardoor je projecten en deadlines efficiënter kunt bijhouden. De meest effectieve manier om in de bouw te digitaliseren is door gebruik te maken van een Common Data Environment (CDE), die verrijkt is met bouwsoftware. Een CDE stelt teams op een project- of werklocatie in staat om alle project gerelateerde informatie op één veilige locatie op te slaan, te delen, te beheren en te openen. Een CDE specifiek voor de bouw, ook wel bouwsoftware, biedt intuïtieve tools waarmee je de voortgang kunt volgen en controle kunt houden over budgettering, planning, opleveringsrapportenen andere aspecten van een project. Deze technologie maakt het makkelijker om samen te werken met teams, zowel op locatie als op afstand, terwijl het papierwerk en handwerk dat samen gaat met traditionele processen in de branche, wordt verminderd.

Hoe werkt een Common Data Environment voor de bouw

Een Common Data Environment (CDE) voor de bouw is een softwaresysteem dat is ontwikkeld om het bouwproces te helpen stroomlijnen. Het biedt een veilig, gedeeld platform waarmee alle leden van een projectteam gedurende de gehele levenscyclus van een project gegevens kunnen openen, opslaan en beheren. Met  verbeterde beveiligingsfuncties en geïntegreerde digitale tools helpt een CDE de communicatie tussen aannemers en andere belanghebbenden te verbeteren, voor een betere samenwerking aan projecten. Een CDE voor de bouw maakt het voor gebruikers makkelijk om bestanden vanaf elk apparaat te uploaden en live met het hele team te delen. Het bevat ook krachtige zoekmogelijkheden, zodat gebruikers snel documenten kunnen vinden die ze nodig hebben, zonder dat ze tijd hoeven te verspillen aan het bladeren door mappen of het doorzoeken van e-mails. Daarnaast biedt een CDE veilige mogelijkheden voor documentversiebeheer, zodat iedereen werkt met de nieuwste versie van elk bestand. Kortom: je bespaar enorm veel tijd, en tijd is geld.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht