Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Warmtepompvergelijker.nl begeleidt consument naar warmtepomp

Warmtepompvergelijker.nl begeleidt consument naar warmtepomp

Op maandag 2 december is het nieuwe online vergelijkingsplatform Warmtepompvergelijker.nl gelanceerd. Oprichter Jan van Rooijen (39) ervaarde zelf in de praktijk dat het niet eenvoudig is om de juiste warmtepomp-oplossing voor zijn huis te vinden en vond dat het tijd was voor een plek die de consument overzicht biedt tussen het vele aanbod.

Van Rooijen: “Na bijna een jaar van voorbereidingen ben ik blij dat Warmtepompvergelijker.nl nu echt live staat. Er is zoveel informatie te vinden over warmtepompen, dat je als consument soms niet meer weet waar je het zoeken moet en wat nu waarheid is. Fabrikanten maken het ook niet altijd gemakkelijk, omdat de specificaties en beschrijvingen vaak verschillen en daarom lastig met elkaar te vergelijken zijn.”

Het nieuwe online platform vergelijkt bij de start meer dan 100 warmtepompen van 6 verschillende A-merk fabrikanten. Op warmtepompvergelijker.nl  kunnen nu de warmtepompen van Daikin, Remeha, Viessmann, Ferroli, Panasonic en Mitsubishi Electric worden vergeleken. Het platform behoudt zelf een onafhankelijke rol. “De vergelijker is puur gebaseerd op de gegevens van de producten. De deelnemende fabrikanten hebben geen invloed op de uitkomsten,” verklaart Van Rooijen nader.

 

Warmtepompvergelijker.nl wil bijdragen aan een duurzamer Nederland door oriënterende huiseigenaren te helpen in de aanschaf van een warmtepomp. Het platform vereenvoudigt de keuze aan de hand van een woningscan, en brengt consumenten desgewenst in contact met betrouwbare fabrikanten en installateurs. Er kan worden vergeleken op diverse punten en eigenschappen. Verder biedt de website antwoorden op de meest gestelde vragen die er zijn over warmtepompen via eenvoudige animatie-video’s.

“De ambitie is om in de komende maanden het aantal deelnemende fabrikanten nog uit te breiden, zodat door consumenten een nóg bredere marktvergelijking kan worden gemaakt.” aldus de enthousiaste Van Rooijen, die inmiddels zoveel tijd aan dit project spendeerde, dat hij zijn baan ervoor heeft opgezegd.

Voor meer informatie: [email protected]

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.