Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
VSK-beurs voor Hitma Instrumentatie in teken van gebouwautomatisering en drukbewaking

VSK-beurs voor Hitma Instrumentatie in teken van gebouwautomatisering en drukbewaking

Op de stand van Hitma Instrumentatie draait het tijdens de VSK-beurs (4 t/m 7 februari 2020, Jaarbeurs Utrecht) voornamelijk om gebouwautomatisering en drukbewaking. Hitma besteedt aandacht aan slimme techniek voor utiliteitsgebouwen en optimale luchtkwaliteit in operatiekamers en cleanrooms. Bezoekers kunnen op stand A041 in hal 10 terecht voor uitleg over  oplossingen van fabrikanten als Produal, Dwyer, Lufft en Kimo.

Optimaal binnenklimaat

Het Hitma-assortiment bestaat uit instrumenten voor klimaatregeling in ruimtes, luchtkanalen en luchtbehandelingskasten op basis van gemeten grootheden als temperatuur, relatieve en absolute luchtvochtigheid, luchtkwaliteit (CO2 en VOC) en flow. Hierbij kan gedacht worden aan sensoren, schakelaars, slimme thermostaten en ruimteregelaars. Alles om het perfecte binnenklimaat te creëren, gebruiksgemak te realiseren en energie te besparen.

De sensoren van Hitma Instrumentatie kunnen worden gekoppeld aan elk type gebouwbeheerssysteem (GBS) via analoge signalen, maar ook met Modbus, BACnet of draadloze MESH-netwerkverbindingen voor Smart Buildings.

Produal Wireless range

Onlangs introduceerde Hitma het Produal Proxima Mesh-systeem; een nieuwe draadloze technologie voor moderne, intelligente gebouwen. Het systeem is uitgerust met ingebouwde temperatuur-, CO2- en vochtsensoren waarmee luchtcondities extra nauwkeurig gemeten en geregeld kunnen worden.

De Proxima-units beschikken over een unieke MIRA-technologie, die al jaren wordt toegepast in de film- en entertainmentindustrie (verlichtingssturing) en nu is geoptimaliseerd voor het draadloos versturen van meetdata. Dankzij een intelligente MESH-netwerkverbinding wordt alle data – vanaf maximaal 100 draadloze transmitters/zenders – via de kortste en meest efficiënte weg met het gebouwbeheersysteem gedeeld. En wanneer onverhoopt het draadloze signaal wordt gestoord, dan schakelen de transmitters automatisch over naar een andere frequentie. Zo is er altijd een optimale verbinding, zonder dat er versterkers nodig zijn.

Ten opzichte van bedrade technieken bieden deze draadloze systemen diverse voordelen. Ze kunnen uitstekend worden toegepast in bebouwde omgevingen, omdat het breken van muren niet aan de orde is. Bovendien lenen de systemen zich prima voor musea en andere ‘beschermde omgevingen’, waar de aanleg van bekabeling niet mogelijk of niet toegestaan is. De systemen zijn veel eenvoudiger te installeren, programmeren en beheren dan bedrade technieken. Daarnaast zijn ze flexibeler en mobieler, zonder dat er een concessie wordt gedaan aan de betrouwbaarheid.

Touchscreen display ATM420 voor overdruk- en onderdrukbewaking

Hitma Instrumentatie presenteert tijdens de VSK 2020 ook het door het bedrijf zelf ontwikkelde ATM420-display. Dit touchscreen display voor audiovisuele over- en onderdrukbewaking voor cleanrooms, operatiekamers of isolatiekamers/ patiëntkamers geeft een visuele bewaking: groen betekent dat het drukverschil in orde is en rood dat er actie moet worden ondernomen.

Daarnaast heeft het display een ingebouwd akoestisch alarm met instelbare vertraging en acceptatiefunctie. De ATM420 kan één, of twee afzonderlijke drukverschillen bewaken. Zo kan er met één display tegelijkertijd een sluis en een ruimte worden bewaakt. De alarmering kan buiten bedrijf worden gezet voor bijvoorbeeld schoonmaak- of onderhoudswerkzaamheden.

Nieuw ten opzichte van de voorganger model ATM410, zijn de geïntegreerde inbouwdoos, de vernieuwde firmware en de optionele Modbus-uitgang voor het GBS. De ATM420 is standaard voorzien van een kunststof flush-mount bezel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.