Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Voorkom deze veelgemaakte fouten bij de aanschaf van een waterontharder

Voorkom deze veelgemaakte fouten bij de aanschaf van een waterontharder

Hierdoor krijg je geen kalkaanslag en gaan je apparaten langer mee. Ook is het beter voor je lichaam. Wil je een waterontharder aanschaffen? Kijk dan verder dan je neus lang is en voorkom deze veelgemaakte fouten.

1. Geen échte waterontharder kiezen

Kies nooit voor de goedkope magneetonharders. Er is namelijk geen enkel wetenschappelijk bewijs dat deze kalkmagneten werken, en dat ze een effect hebben op de kalk uit leidingwater. Je bent beter af met een echte waterontharder met filter die het kalk uit het water haalt. De prijs van waterontharders verschilt en is ook afhankelijk van de kwaliteit, maar een echte waterontharder kost al gauw tussen de €1000 en €2000.

2. Niet goed geïnformeerd zijn over de soorten

Er zijn verschillende soorten waterontharders. Je kunt kiezen uit een elektrische of een mechanische waterontharder. Een elektrische waterontharder regenereert op gezette tijden. De elektrische variant verbruikt meer zout en het kan zijn dat de waterontharder spoelt wanneer het niet nodig is, omdat deze op tijd is ingesteld. Een mechanische waterontharder regenereert niet op gezette tijden, maar spoelt wanneer het nodig is. Een mechanische type heeft geen elektriciteit nodig en kan daarom op moeilijk bereikbare plekken geplaatst worden, zoals bijvoorbeeld de kruipruimte. De techniek bij de mechanische ontharder is ingewikkelder, waardoor dit type hoogstwaarschijnlijk meer onderhoud nodig heeft dan de elektrische variant. Het voordeel van een elektrische waterontharder is dat je alle nieuwe technologieën kunt gebruiken, zoals het besturen of instellen op afstand via de WiFi. 

3. De waterontharder niet onderhouden

Waterontharders werken met filters en zout. Eens in de zoveel tijd zullen deze filters moeten worden gereinigd en het zout worden bijgevuld. Anders werkt de waterontharder niet meer en krijg je alsnog hard water binnen. Het onderhoud kun je via de leverancier regelen door middel van een onderhoudscontract, of je kunt er voor kiezen om het onderhoud zelf uit te voeren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.