Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Overig

Voor elke verwarmingsvraag een passende oplossing

MED_8587-bewerkt
Architecten en installateurs die dit wensen, kunnen alle producten van Prenger Warmtetechniek BV vrijblijvend bekijken in de vernieuwde showroom in Vaassen.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Prenger Warmtetechniek BV

4 januari 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Nederland zit middenin de transitie van fossiele brandstoffen naar groene energie. Ketelinstallaties maken steeds vaker plaats voor lage temperatuur systemen, wat grote gevolgen heeft voor de warmteafgifte. Om te zorgen dat ruimtes ook bij lage aanvoertemperaturen comfortabel verwarmd kunnen worden, ontwikkelt Prenger Warmtetechniek BV innovatieve afgiftesystemen, in nauwe samenwerking met haar fabrieken. “In badkamers is vaak aanvullende (stralings)warmte gewenst, die bovendien separaat geregeld moet kunnen worden”, vertelt directeur-eigenaar Rolf Brand. “Ook hier spelen wij vanzelfsprekend op in. Waar we enkele jaren geleden slechts één elektrische badkamerradiator in ons assortiment hadden, toont onze nieuwste productcatalogus er maar liefst 22.”

Prenger Warmtetechniek BV, een zusterbedrijf van Instamat Warmtetechniek BV, heeft jarenlange kennis en ervaring op het gebied van verwarmingssystemen. “Naast het snel leveren van producten uit voorraad zijn wij sterk in maatwerk oplossingen. Zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten en voor utiliteits- en woningbouw, waarbij installateurs, adviseurs én architecten verzekerd zijn van een gedegen advies en correcte levering”, aldus Brand. “Wij leveren badkamer- en designradiatoren, stralingsprofielen, ribbenbuizen en (inbouw)convectoren van diverse gerenommeerde merken, zoals Instamat, Kermi, Meinertz en Preko, die zich onderscheiden door een hoge kwaliteit, duurzaamheid en fraaie uitstraling.”

De Preko Plafond Stralingsprofielen Cross® zijn hét antwoord op alle duurzame energieprojecten.

Preko Plafond Stralingsprofielen Cross®

Op dit moment is Prenger Warmtetechniek BV onder andere betrokken bij de transformatie van de Sint Walburgiskerk in Arnhem, waar in opdracht van vastgoedondernemer Theo de Rijk een museum, stiltecentrum, appartementen en kantoren worden geclusterd. “De verwarming van oude en industriële gebouwen is niet eenvoudig”, weet Brand. “Daarom hebben we in de voorbereidende fase nauwgezet de diverse ruimtes, warmtebronnen, capaciteiten en maatvoeringen in kaart gebracht. In de voormalige kerk wordt water van slechts 40°C aangeleverd. Hoe kan deze warmte zo efficiënt mogelijk vanuit de warmtebron en via onze verwarmingslichamen naar de betreffende ruimtes worden gebracht? En hoe zorgen we ervoor dat ook bij -10°C buitentemperatuur een optimaal comfort wordt geborgd? Het antwoord zijn de Preko Plafond Stralingsprofielen Cross®, die met behulp van kettingen aan de gebogen plafonds worden bevestigd.” De vorm van de stralingspanelen is zodanig ontwikkeld, dat er bijna 100% stralingswarmte vanaf komt, vertelt Brand. ”Hierdoor kun je heel mooi en geleidelijk van bovenaf de ruimte verwarmen. Bovendien is een relatief lage aanvoertemperatuur voldoende. Dit maakt de stralingspanelen niet alleen uitstekend geschikt voor de Sint Walburgiskerk, maar voor alle duurzame energieprojecten.”

De Preko Plafond Stralingsprofielen Cross® zijn vervaardigd van corrosiebestendig aluminium en zeer licht van gewicht. Dankzij de diverse mogelijkheden in RAL-kleuren en afmetingen zijn de panelen toe te passen in elke ruimte en interieurstijl. Niet voor niets vindt het systeem gretig aftrek in kantoorruimtes, musea, bibliotheken, showrooms, fabriekshallen en restaurants.

Rolf Brand, directeur-eigenaar van Prenger Warmtetechniek BV.

Meinertz ribbenbuizen

Ook zeer populair in het assortiment van Prenger Warmtetechniek BV zijn de Meinertz ribbenbuizen, die inspelen op de trend van hoge en doorlopende glazen geveldelen. “Architectonisch gezien zijn grote glaspartijen prachtig”, vindt ook Brand. “Echter liggen condensvorming en koudeval op de loer. Problemen waar onze ribbenbuizen een doeltreffende en zeer fraaie oplossing voor bieden.” Ribbenbuizen zijn eigenlijk dikke buizen, waarop vinnen zijn gelast, vertelt hij. “De Meinertz ribbenbuizen kunnen zowel gebogen, verticaal, horizontaal, op pootjes als aan de wand geplaatst worden. Bovendien zijn tal van aansluittoepassingen, RAL-kleuren en maatvoeringen mogelijk. De ribbenbuizen zijn robuust, degelijk, sterk en imposant en zorgen voor een hoge warmteafgifte. Recent zijn de technieken onder andere toegepast in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum en in de Bibliotheek 

LocHal in Tilburg. In beide ‘glazen gebouwen’ is het comfort sindsdien aanzienlijk verhoogd, zonder de esthetische kwaliteit negatief te beïnvloeden.”

Architecten en installateurs die dit wensen, kunnen de Preko Plafond Stralingsprofielen Cross®, Meinertz ribbenbuizen en andere producten van Prenger Warmtetechniek BV vrijblijvend bekijken in de vernieuwde showroom in Vaassen.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht