Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Verduurzaming van klimaatinstallaties: Goed voor de wereld van morgen  
Onderhoud coilcoating op locatie.

Verduurzaming van klimaatinstallaties: Goed voor de wereld van morgen  

Richting een duurzame en circulaire maatschappij focust Conpro al sinds de jaren ’90 op het beschermen en behouden van klimaattechnische installaties. Anno 2023 past het bedrijf de uitgebreide expertise op brede schaal toe. Van het preventief conserveren van luchtwarmtewisselaars tot en met de verduurzaming van luchtbehandelingssystemen. Het doel? Behoud van de natuur. Voor de wereld van vandaag, maar ook voor degenen na ons…

Het verbruik van fossiele brandstoffen binnen installaties moet drastisch omlaag. Tegelijk dienen afvalstromen stevig te worden verminderd. Bij Conpro in Dordrecht weten ze er alles van. “Om een duurzame toekomst te creëren, is het tijd voor verandering”, zegt Timon Bol. “Zeker in de HVAC-sector. Tijdens het doorvoeren daarvan zijn wij opdrachtgevers met ons brede producten- en dienstenpakket graag behulpzaam.”

Conserveren op locatie.

Stappen maken

Dat pakket omvat slimme oplossingen die primair materiaalbreuk binnen klimaatinstallaties voorkomen. In het kader van circulariteit een mooie stap voorwaarts richting hergebruik en duurzame apparatuur. “Door de apparatuur te behandelen, beschermen we niet alleen de installatie en het milieu, maar ook de belofte die de installateur heeft gedaan richting de klant qua functionaliteit en levensduur van het geheel”, meent Bol. “Wanneer een opdrachtgever besluit tot het aanvullend conserveren van zijn installatie levert hij een prima bijdrage aan het milieu. Maar ook het schoonhouden, deels opknappen en updaten ervan geeft het verduurzamingsproces in de HVAC-markt een boost.”

Sleutel

Het maken van bewuste keuzes qua toepassing, onderhoud en behoud is vandaag de dag een belangrijke sleutel tot het verlengen van de levensduur van installaties. De weg daarnaartoe bewandelt Conpro eveneens graag met haar opdrachtgevers. Ook hier is maatwerk gegarandeerd. “Elke behoefte is uniek en op iedere vraag geven we een passend antwoord”, zegt Bol. “Daardoor kunnen we niet elke opdracht binnenhalen die voorbijkomt. Goed werk heeft immers tijd nodig. Maar met de klussen díe we pakken, klimmen we telkens een treetje hoger richting een duurzame wereld waarin het goed toeven ís en blijft.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.