Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Van klantbehoefte naar maatwerk oplossing
Energiebeheer en -facturering was nog nooit zo eenvoudig.

Van klantbehoefte naar maatwerk oplossing

Bent u een adviseur, installateur, system integrator of OEM-partij? En hebt u een vraag over lucht- of waterzijdige aandrijvingen, sensoren, meet- en regeltechnieken of bus-communicatieve toepassingen, voor een specifiek project, systeem of technisch eindproduct? Hebt u behoefte aan bestekteksten, producttekeningen of installatieschema’s of wilt u informatie over innovaties? Belimo is u graag van dienst!

Energiemeter

Zowel de sales support- als buitendienstmedewerkers van Belimo zijn zeer breed opgeleid. Ook beschikken zij over een ruime applicatiekennis, waardoor zij in verschillende rollen met klanten kunnen meedenken en voor iedere vraag een passende oplossing kunnen bieden. Daarbij zijn klanten verzekerd van zeer korte reactietijden. “Circa 80% van de (product)vragen kan direct worden beantwoord”, vertelt Niek van der Vegt, Salesmanager bij Belimo. “Voor de overige 20% beschikken wij over ervaren productspecialisten, die diepgaande (technische) vragen kunnen beantwoorden en graag met klanten meedenken over wat beter, slimmer én efficiënter kan. Onze Customized Products, die just-in-time en just-in-place als maatwerk worden geleverd, brengen deze waarden naar het allerhoogste niveau.”

Belimo Energy Valve™.

Kennisdeling als randvoorwaarde

Belimo gaat daarbij nog een stapje verder, door ook kennis in al zijn facetten te delen, aldus Van der Vegt. “We zoeken letterlijk de verbinding. Met onze aandrijvingen, maar ook in de samenwerking tussen doelgroepen. Van adviseurs, installateurs en system integrators tot en met OEM-partijen. Alle Belimo-medewerkers worden regelmatig getraind. Zowel intern in Nederland, op ons hoofdkantoor in Zwitserland als door externe partijen. Bovendien verzorgen we regelmatig gratis product- en applicatietrainingen voor relaties. Bijvoorbeeld in ons kenniscentrum in Vaassen, waar onze producten op diverse praktijkopstellingen bekeken en ervaren kunnen worden. Via www.belimo.nl kunnen relaties zich aanmelden voor onze webinars, over het berekenen en selecteren van druk(on)afhankelijke regelventielen, het toepassen van de intelligente Energy Valve, bus-communicatieve oplossingen en de geschiedenis en betekenis van VAV en CAV. Hierdoor leren installateurs (nog) betere productselecties maken en nauwkeurig(er) inregelen, met minimale faalkosten, korte doorlooptijden én een perfect werkende installatie als resultaat. In combinatie met onze uitgebreide webshop worden klanten volledig ontzorgd.”

Om de kennis en vaardigheden van volgende generaties technici op peil te brengen én te houden, werkt Belimo tevens samen met diverse ROC’s en het ROVC. Voor laatstgenoemde wordt een compleet nieuwe leerlijn Meet- en Regeltechniek opgezet, in samenwerking met relaties uit de branche.

Energiebeheer en -facturering was nog nooit zo eenvoudig

Met een nieuw assortiment Belimo Energy Valves™ en thermische energiemeters brengt Belimo sinds kort ook de werelden van ‘energieregeling’, ‘gecertificeerde energiemeting’ en ‘IoT-gebaseerde facturering’ in één unit samen. “Het nieuwe assortiment meet en bewaakt stroming (flow) en energieverbruik in verwarmings- en koelsystemen met directe, op IoT-gebaseerde kostenberekening”, vertelt Van der Vegt. “Onze nieuwe thermische energiemeters zijn gecertificeerd overeenkomstig EN1434/MID en uitgerust voor directe facturering of op IoT-gebaseerde facturering op afstand. Ze kunnen worden ingezet voor koudemeting en zijn goedgekeurd volgens de MID voor warmtemeting. De permanente glycolbewaking houdt in dat een alarm geactiveerd kan worden als er glycol in het water aanwezig is. Bij niet-MID meteropties zorgt onze gepatenteerde automatische glycolbewaking en -compensatie dat de meting nauwkeurig blijft, ongeacht type of glycolconcentratie. De Belimo Energy Valve™ regelt onmiddellijk het debiet (drukonafhankelijk) en optimaliseert de energietoevoer naar de verbruiker.”

Naadloze en directe integratie

Door het samenbrengen van de gecertificeerde thermische energiemeter en verbeterde Belimo Energy Valve™ maakt Belimo haar intrede in het geïntegreerde thermische energiebeheer. De eenheid biedt een naadloze en directe integratie in het gebouwbeheersysteem of in op IoT-gebaseerde bewakingsplatforms, tools voor prestatieverbetering en factureringsgegevens. De in de Belimo Energy Valve™ geïntegreerde Delta T-manager meet bovendien continu het temperatuurverschil en vergelijkt dit met de door de gebruiker gedefinieerde vaste limiet. “Door het temperatuurverschil tussen aanvoer en retour bij elke warmtewisselaar te meten, worden zo laag mogelijke pompkosten gegarandeerd. De geïntegreerde logica voorkomt lage temperatuurverschillen bij de warmtewisselaar, terwijl het comfort behouden blijft.”

De Belimo Energy Valve™ en thermischeenergiemeters kunnen geïntegreerd worden met behulp van Power over Ethernet. Hierdoor kan de unit van stroom worden voorzien en kunnen gegevens tegelijkertijd via dezelfde ethernetkabel worden verzonden. Dit vereenvoudigt de installatie, vermijdt bedradingsfouten en maakt een plaatselijke voedingsbron overbodig. Een NFC-interface (Near Field Communication) garandeert eenvoudige configuratie en maakt rechtstreeks onderhoud via de smartphone mogelijk.

De verbinding met de Belimo-cloud biedt naast een garantieverlenging van 5 naar 7 jaar ook een reeks andere voordelen. Door een digitale kopie (digital twin) van de Energy Valve in de cloud op te slaan, kunnen geautoriseerde gebruikers rechtstreeks met de gegevens werken. Ook kunnen eigenaars van apparaten een derde partij machtigen om facturerings- of zelfs analysediensten te verlenen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.