Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Uw kantoorgebouw klaar voor de toekomst

Uw kantoorgebouw klaar voor de toekomst

Er worden steeds meer maatregelen genomen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Zo heeft de Nederlandse overheid bepaald dat alle kantoren boven de 100 m2 die verhuurd worden in 2023 minimaal over energielabel C moeten beschikken. Dit heeft een grote impact op de bestaande voorraad kantoorgebouwen. Bijna de helft voldoet gelukkig al aan de Label C verplichting voor kantoren.

In het Bouwbesluit is opgenomen dat kantoren boven de 100m2 die verhuurd worden energielabel C moet hebben. Dit geldt ook voor een kantoor met loods of productiehal indien 50% van het bruto vloeroppervlakte kantoorruimte is.

De verplichting geldt niet voor:

  • Kantoor(ruimte) welk gebruikt wordt als nevenfunctie (<50% gebruiksoppervlak heeft kantoorfunctie);
  • Monumenten met uitzondering van beschermde stads- en dorpsgezichten
  • Vastgoed dat binnen twee jaar wordt gesloopt, getransformeerd of onteigend. 

Bent u nog niet klaar voor energielabel C of reikt de ambitie verder? En wat kan je nu, als je dit nog niet bent, al doen zodat uw vastgoed wel gereed is voor de toekomst en de nieuwe wet- en regelgeving? Remeha biedt drie routes voor elk ambitieniveau: slim vervangen, uitgebreid verbeteren of een volledige upgrade. Hoe mooi is het om klaar voor de toekomst te zijn met financiële zekerheid en een lage investering?

Vervang slim de verouderde installaties

In gebouwen met een sterk verouderde installatie kan het al veel schelen indien de oude cv-ketel wordt vervangen door een moderne hoog rendement cv-ketel. In bepaalde situaties is alleen het vervangen van de cv-ketel niet voldoende en zijn er meer Remeha oplossingen beschikbaar

Warmteopwekking duurzaam met een hybride cv-ketel

Met warmteopwekking is meer mogelijk door de installatie te upgraden naar een hybride uitvoering. Een hybride systeem is een cv-ketel aangevuld met een duurzame bron zoals bijvoorbeeld zonnewarmte, een absorptiewarmtepomp of een elektrische warmtepomp. De cv-ketel functioneert dan bijvoorbeeld alleen nog bij de koude dagen.

Volledige upgrade naar energielabel A

Indien het de ambitie is om een kantoorgebouw direct van een energielabel A te voorzien zijn aanvullende maatregelen mogelijk. Het ligt voor de hand om dan ook geen gas (ook geen hybride) toe te passen en een elektrische warmtepomp in te zetten voor de verwarming van het kantoorpand.

Vraag advies   →

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.