Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Universele lijn LED-dimmers: Een dimmer voor elke wens en lichtplan

Universele lijn LED-dimmers: Een dimmer voor elke wens en lichtplan

Voor elke LED-verlichting heeft Klemko Techniek een universele lijn dimmers opgesteld. Deze kunnen handmatig of draadloos bediend worden en passen bij elke wens en lichtplan. Deze Lumiko LED-dimmers zijn een handig hulpmiddel bij de perfecte lichtbeleving.

“Het Lumiko LED-dimmerpakket is aanzienlijk uitgebreid, waarmee we flexibel inspelen op de veranderingen binnen de LED-verlichting”, zegt Joeri van der Kaaij, accountmanager LED en lichtbesturingen bij Klemko Techniek. De dimmers maken gebruik van unieke software die de belasting meet en het programma daarop afstemt. Alle druk-/draaidimmers hebben een as van 4 mm, inclusief een 6 mm as-adapter. 

Vrijwel alle merken schakelmateriaal kunnen op de Lumiko dimmers gemonteerd worden.

Hierdoor zijn vrijwel alle merken schakelmateriaal op de dimmers te monteren.

Voor elke verlichting

Vaak is een dimmer enkel geschikt voor één van de dimtechnieken fase aansnijding of fase afsnijding. De meeste LED-lampen zijn in principe fase afsnijding (RC), alleen sommige zijn fase aansnijding (RL). Vaak wordt dit niet goed weergegeven of is het niet te achterhalen. Om hier toch eenvoudig een dimmer te kunnen plaatsen, heeft Lumiko een LED-dimmer die zowel met fase afsnijding als fase aansnijding werkt.

Alsof dit nog niet genoeg is, kan de verlichting ook op afstand bestuurd worden met de Lumiko dimmer met draadloze protocollen van Zigbee, Z-Wave, Casambi en Bluetooth. Lumiko heeft een eigen bridge, maar het is ook mogelijk om de sturingen en drivers te integreren in bestaande merken die van dezelfde protocollen gebruikmaken. “We kunnen elke verlichting op alle manieren sturen. Door de samenhang van producten zijn ze onderling te gebruiken. Ook wat ouder materiaal werkt veelal nog met de nieuwe dimtechnieken”, aldus Van der Kaaij.

DUO dimmer

Met de DUO dimmer stuur je twee groepen lampen in dezelfde ruimte aan. Deze is universeel toe te passen in verschillend schakelmateriaal. Ideaal dus voor plekken met weinig ruimte of waar een DUO halogeendimmer vervangen moet worden. Er is ook een DUO dimmer die met een app bediend kan worden en er zijn afdekmaterialen verkrijgbaar in wit, crème en zwart.

Hotelschakeling

Met een dimmer voor hotelschakeling kun je een lichtbron vanaf meerdere punten schakelen. Van der Kaaij: “De dimmers nemen elkaars instellingen over. Ze zijn zelflerend en kunnen eenvoudig bij het vervangen of aansluiten op de bestaande bekabeling worden aangesloten.”

Snelzoekkaart

Klemko Techniek levert dimmers van licht tot zwaar, van 100 tot 600 W. Zelfs de zware dimmers zijn geschikt voor locaties waar veel mensen de verlichting moeten kunnen bedienen, zoals in een school of bij een receptie. De LED-dimmers zijn verkrijgbaar via de elektrotechnische groothandel. Klemko Techniek heeft handige snelzoekkaarten per productgroep beschikbaar waarmee de groothandel en installateur in één oogopslag het assortiment kunnen bekijken en vergelijken om zo te zien welk product het beste bij de vraag van de klant past. Deze snelzoekkaart is er als fysieke kaart en ook online beschikbaar. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.