Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Uniek onderdrukmembraan verbetert de kwaliteit van uw installatiewater en houdt de pH-waarde optimaal

Uniek onderdrukmembraan verbetert de kwaliteit van uw installatiewater en houdt de pH-waarde optimaal

Met de AIR-SEP® 4.0 zet fabrikant KOREX Benelux een nieuwe standaard in het drukbehoud en de ontluchting, vacuümontgassing, expansie, vuilopvang, reiniging en bijvulling van verwarmings-, koel- en vriesinstallaties. Met als resultaat: optimaal inzicht, een nog hoger rendement, minimale storingen, eenvoudiger onderhoud én een aanzienlijk langere levensduur van uw installaties.

“Het installatiewater in de nieuwe AIR-SEP® 4.0 is te allen tijde gescheiden van de atmosfeer”, vertelt dhr. M.G. van Gorsel, directeur van KOREX Benelux. “Onder meer dankzij een uniek onderdrukmembraan, dat in de expansie- en ontgassingstank van de AIR-SEP® 4.0 wordt geplaatst en diverse unieke voordelen biedt.”

om-voldoende-ruimte-voor-het-membraan-te-crearen-is-de-zuigleiding-bij-de-air-sep-4.0-buitenlangs-geplaatst.-hierdoor-wordt-het-onderhoud-ook-aanzienlijk-vereenvoudigd.-kopieren

Om voldoende ruimte voor het membraan te creëren, is de zuigleiding bij de AIR-SEP© 4.0 buitenlangs geplaatst. Hierdoor wordt het onderhoud ook aanzienlijk vereenvoudigd. (Beeld: TMPT SCHUETZ)

 

Wat is er nieuw?

“Het onderdrukmembraan in de nieuwe AIR-SEP® opent zichzelf volledig automatisch, zodra de onderdruk in de expansie- en ontgassingstank te groot wordt. Als een long die de installatie vult. De onderdruk wordt in de tank in stand gehouden, waardoor de ontgassing nog efficiënter is. Hierdoor verbetert de kwaliteit van het installatiewater aanzienlijk en blijft de pH-waarde optimaal. Corrosie, vervuiling en rendementsverliezen worden bovendien tot een minimum beperkt. Dat maakt de nieuwe AIR-SEP® 4.0 uniek in de markt. Niet voor niets hebben wij onlangs een patent voor deze techniek aangevraagd.”

Het onderdrukmembraan is ontwikkeld in Duitsland, is van een zeer hoge kwaliteit en kan 100°C watertemperaturen zonder problemen aan, vertelt Van Gorsel. “Om voldoende ruimte voor het membraan te creëren, is de zuigleiding bij de AIR-SEP® 4.0 buitenlangs geplaatst. Hierdoor wordt het onderhoud ook aanzienlijk vereenvoudigd.”

KOREX Benelux

Het onderdrukmembraan in de nieuwe AIR-SEP© opent zichzelf volledig automatisch, zodra de onderdruk in de expansie- en ontgassingstank te groot wordt. Als een long die de installatie vult. (Beeld: TMPT SCHUETZ)

 

Eenvoudige integratie

Net zoals bij de nieuwe AIR-SEP® AS-T SmartControl drukbehoudstations zijn bij de AIR-SEP® 4.0 instroombochten niet meer nodig, waardoor in plaats van 3 slechts 2 aansluitingen voldoen. “Hierdoor wordt integratie in nieuwe en bestaande watervoerende systemen vergemakkelijkt en ontgassing in de installatie geoptimaliseerd”, aldus Van Gorsel. “Aan de installatie kunnen optioneel een onthardingsbuis en magneet worden toegevoegd, waarmee zouten, mineralen, magnetiet en andere vervuilingen nog efficiënter uit het water in de expansie- en ontgassingstank kunnen worden gefilterd. Dankzij een continue drukbewaking blijft de systeemdruk in de AIR-SEP® optimaal. In plaats van periodiek water te ontgassen, worden ontgassingsinterval en -looptijd exact afgestemd op de actuele installatiestatus.”

Nieuwe functies

Controle van de ontharder en magneet geschiedt via een volledig geïntegreerd en vrij programmeerbaar microprocessor controlesysteem, dat tevens volautomatisch drukbehoud, ontluchting, vacuümontgassing, expansie, vuilopvang, reiniging en bijvulling met vacuüm ontgast water regelt en bewaakt. Van Gorsel: “De kleurendisplay van de touchscreen is eenvoudig te bedienen met een vingertop of invoerpen. Een verbeterde MODBUS/TCP interface maakt beheer op afstand mogelijk. In de toekomst wordt hier nog een BACnet gateway aan toegevoegd. Bovendien onderzoeken we de mogelijkheden voor monitoring en service op afstand door KOREX Benelux. Zodat installateurs en eindgebruikers nog meer worden ontzorgd.”

De AIR-SEP® 4.0 is vanaf 1 juli 2019 leverbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.