Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Totaalpakket voor schone lucht, verwarming en koeling. Binnenklimaatoplossingen om fijn te wonen

Vloerverwarming en -koeling kun je monitoren en aanpassen met de Sentio zoneregeling.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | The Post

27 juni 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Comfort in huis is misschien wel het allerbelangrijkst voor mensen, met schone lucht, aangename warmte of juist verkoeling. Daarin wil Wavin geen concessies doen. Of het nu gaat om efficiëntie, ruimte of uitstraling: alles moet perfect zijn. Maar ook eenvoudig te bedienen en eenvoudig aan te passen aan ieders persoonlijke wensen. Comfortbeleving is immers voor iedere persoon anders. Daarvoor biedt Wavin een totaalpakket op het gebied van binnenklimaatoplossingen.

Met de producten van Wavin bied je je klanten de beste oplossingen op het gebied van kwalitatief ventileren en duurzaam verwarmen en koelen. Met het nieuwe Ventiza luchtverdeelsysteem haal je bijvoorbeeld frisse lucht naar binnen, terwijl je met de slimme zoneregeling Sentio de vloerverwarming en -koeling kunt monitoren en aanpassen. Marrie Kralt, product manager bij Wavin, legt uit: “Met de zoneregeling kun je in iedere ruimte apart het binnenklimaat beheersen. Dit zorgt voor een hoog niveau van comfort en levert daarbij een aanzienlijke bijdrage aan de verduurzaming van gebouwen door het minimale energiegebruik. Waar niemand komt, hoef je immers niet te verwarmen.”

Installatiegemak

“Wavin heeft een duidelijke visie op het gebied van binnenklimaat”, gaat Kralt verder. “Er wordt door experts continu gewerkt aan nieuwe producten en oplossingen. Grotendeels worden deze in eigen beheer geproduceerd. Daardoor heeft Sentio bijvoorbeeld een aantal voordelen die alternatieve merken niet bieden, zoals de complete regelunit en het installatiegemak. Er zijn profielen voorgeprogrammeerd voor de meest voorkomende situaties en de installateur kan de juiste instellingen kiezen door het aanklikken van deze profielen. De Sentio app zorgt er vervolgens voor dat de verwarming en koeling zeer gemakkelijk op afstand te bedienen is voor de bewoner.”

Energie besparen

Dit jaar introduceerde Wavin Ventiza: een uniek luchtverdeelsysteem van slagvast PVC dat ook makkelijk en snel te installeren is. “Wavin biedt met het nieuwe luchtverdeelsysteem een oplossing tussen ventilatie-unit en ventiel. Dankzij het unieke ovale productdesign is het ideaal voor situaties met een lage inbouwhoogte van betonnen vloeren. Bovendien is PVC volledig recyclebaar en heeft het van alle materialen voor ventilatiekanalen de laagste wandruwheid. Dit leidt tot minder vuilafzetting en minder weerstand. Allemaal ingrediënten om energie te besparen”, aldus Kralt. De producten van Wavin zijn verkrijgbaar via verschillende technische groothandels.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht