Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Totaaloplossingen in brandbluspompen en -systemen

Totaaloplossingen in brandbluspompen en -systemen

De continuïteit van bedrijfsactiviteiten is essentieel, zeker op het moment dat de vraag naar producten en diensten hoog is. Het is voor elke ondernemer dan ook een nachtmerrie dat zijn bedrijf getroffen wordt door brand, waardoor de bedrijfsprocessen tot stilstand komen. Om nog maar te zwijgen over eventuele persoonlijke letselschade en andere, vaak verstrekkende gevolgen. Zo is ongeveer de helft van de bedrijven die getroffen worden door een grote brand binnen twee jaar failliet….

Om de risico’s van brand te beperken, worden bedrijfspanden steeds vaker voorzien van een sprinklerinstallatie. Het is een ontwikkeling die de nodige ongemakken en ellende voorkomt. “Wanneer een met een sprinklerinstallatie uitgerust pand door brand wordt getroffen, bedraagt de schade slechts een fractie in vergelijking met een gebouw dat níet over een dergelijke voorziening beschikt”, zegt Martijn Kolsté, area sales manager namens Pentair, de in Winterswijk gevestigde ontwikkelaar en producent van brandbluspompen en -systemen. “En wat verder tot de verbeelding spreekt en nog véél belangrijker is: de afgelopen dertig jaar zijn in Nederlandse gebouwen met sprinklers geen mensen omgekomen door brand. Dat heeft alles te maken met de effectieve werking van een sprinklerinstallatie. De meeste branden zijn al geblust op het moment dat de brandweer arriveert.”

Pentair Fairbanks Brandbluspompen Artikel Installatie Bouw vakblad Nederland

Impressie van de in Moerdijk gerealiseerde prefab pompkamer.

 

In eigen huis

Het hart en het meest cruciale onderdeel van elke sprinklerinstallatie is de pomp. Immers: geen pomp, geen bluswater. Pentair heeft al 115 jaar ervaring met de productie van geavanceerde brandbluspompen en -systemen. Hoogstandjes die over de hele wereld en binnen uiteenlopende projectkaders en sectoren worden gebruikt. Zoals de onshore, offshore, industrie, logistiek en utiliteit. Nog steeds wordt het overgrote deel van de systemen volledig bij Pentair in Winterswijk vervaardigd. Met een eigen R&D-afdeling, engineering, gieterij en verspaning heeft het bedrijf alle disciplines onder één dak. Ook het assembleren en testen van de pompen en pompsystemen gebeurt in eigen huis. Zo vinden de oplossingen van Pentair hun weg naar klanten over de hele wereld.

Méér reikwijdte

Met vier servicevestigingen, verspreid door heel Nederland, is Pentair altijd dichtbij om de klant snel terzijde te staan. In het geval van problemen, maar ook wanneer er bijvoorbeeld regulier onderhoud uitgevoerd moet worden. Sinds de overname door het Amerikaanse Pentair Inc. in 2011 is het assortiment van de pomp- en pompsystemenspecialist uitgebreid. “Onze reikwijdte is verder vergoot en we kunnen de klanten via een optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit nóg beter bedienen”, vervolgt Kolsté. “Pentair zet steeds meer in op de afzet van gestandaardiseerde brandbluspompunits. In nauw overleg met de klant wordt bepaald welke configuratie het beste aansluit bij de wensen. Door zo veel mogelijk te standaardiseren, zijn we in staat om kortere levertijden, een betere kwaliteit en aanzienlijke kostenvoordelen te bewerkstelligen.”

Pentair Fairbanks Brandbluspompen Artikel Installatie Bouw vakblad Nederland

Pentair heeft een speciale productielijn voor standaard brandbluspompsets. Dit is onder meer gunstig voor de levertijd en kwaliteit.

 

Prefab pompkamers

Naast het ontwikkelen, fabriceren en leveren van pompen en pompsystemen richt Pentair zich steeds meer op het bieden van een totaaloplossing. “Zo hebben we momenteel een aantal projecten in uitvoering waarbij we een complete prefab pompkamer leveren”, legt Kolsté uit. “Deze pompkamers worden compleet in Winterswijk opgebouwd en stekkerklaar naar de klant getransporteerd. Eenmaal aangekomen op locatie dient alleen nog de watervoorziening aangesloten te worden. Het is een activiteit waarmee we niet alleen in een groeiende behoefte voorzien, maar het schetst tegelijkertijd de uitgebreide expertise die binnen onze bedrijfsmuren aanwezig is…”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.