Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Totaaloplossing voor de wereld van morgen

Totaaloplossing voor de wereld van morgen

Als het gaat om gebouwgebonden installaties noopt de energietransitie organisaties steeds meer op zoek te gaan naar nieuwe technieken en oplossingen. Bij voorkeur binnen een samenwerking met een partner die alle installatietechnische disciplines in huis heeft om tot een duurzame, gezonde en veilige huisvesting te komen. Van Dorp installatiebedrijven is zo’n partner. Vanuit 23 vestigingen door heel Nederland zet het bedrijf dagelijks zo’n 1.400 specialisten in om opdrachtgevers te bedienen met slimme oplossingen die daadwerkelijk bijdragen aan een betere wereld. In de volle breedte; vanaf het prille ontwerp tot en met exploitatie en beheer. 

Martin ten Brummeler, Algemeen Directeur van Van Dorp.

Voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten geeft Van Dorp gericht antwoord op de vragen die spelen rondom het installatietechnisch verduurzamen van gebouwen. “Onze opdrachtgevers hebben verschillende motieven om over te gaan tot de aanschaf van duurzame technieken”, zegt Martin ten Brummeler, Algemeen Directeur van Van Dorp. “Enerzijds heb je natuurlijk de geldende wetgeving. Maar ook de onzekere energieprijzen en de wens om collectief de verantwoordelijkheid te nemen rondom de verduurzaming van vastgoed spelen een rol. Wat de insteek ook is, we kunnen altijd in de behoeften voorzien. Zowel qua expertise, diensten als producten.”

Het pand van Van Dorp in Helmond.

Routekaart

Wanneer een klant aangeeft dat hij zijn bestaande pand wenst te verduurzamen, kan Van Dorp al in het voortraject meedenken over de beste weg daarnaartoe. “We maken een routekaart waarin we samen met de opdrachtgever het gewenste eindplaatje schetsen”, vervolgt Ten Brummeler. “Tegelijk stellen we gezamenlijk een tijdspad vast. En dat is erg belangrijk. Simpelweg omdat het verduurzamen van een pand een grote invloed heeft op de primaire bedrijfsprocessen. Praat je over nieuwbouw, dan is de insteek wat anders. In dat geval maak je een compleet nieuw duurzaam ontwerp. Maar ongeacht of het nu gaat om een nieuw of bestaand gebouw, dankzij onze kennis, kunde en ervaring kunnen we voor elk project een passend advies en scenario genereren. Daarin nemen we ook de investeringen mee die met de uitvoering zijn gemoeid. Net als de exploitatie en het beheer van het gebouw en de toe te passen technieken. Kortom, al vanaf het prille begin proberen we ontwerp en uitvoering nauwgezet met elkaar te verweven en kijken we met een scherp oog naar de uiteindelijke oplossing. Een aanpak die niet alleen zorgt voor een beter eindresultaat, maar ook de doorloop van de werkzaamheden flink verkort.”

Installatiewerkzaamheden aan een nieuw geplaatste installatie.

Multidisciplinair

Op weg naar een duurzaam, gezond en veilig gebouw heeft Van Dorp alle benodigde disciplines en producten aan boord. Op W- en E-gebied, maar ook op andere vlakken. Zo richt het bedrijf zich bij het samenstellen van de optimale gebouwgebonden installatie ook op duurzame opwekkingen. “Daarbij kun je denken aan warmtepompen, WKO-systemen en zonnepanelen”, somt Ten Brummeler op. “Maar ook aan PCM-oplossingen, de faseovergangsmaterialen die sterk bijdragen aan het energiezuinig klimatiseren van een gebouw.” Het zijn welkome extra’s die worden toegepast binnen uiteenlopende utiliteitshuisvestingen, zoals overheidsgebouwen, scholen, zorginstellingen, ziekenhuizen en distributiecentra in den lande. Grootschalig of juist wat kleiner. “Waar het ons om gaat, is dat we graag een bijdrage leveren aan het verduurzamen van een gebouw”, legt Ten Brummeler uit. “Via ontwerp, advies, engineering, uitvoering, technisch beheer en onderhoud en het modificeren van installaties. Maar ook door bijvoorbeeld het energiecontract van de klant onder de loep te nemen en het energieverbruik scherp te monitoren. Kortom, om tot een duurzaam gebouw te komen, bieden we een integraal en compleet geheel van technieken en disciplines. Een totaaloplossing die je ook binnen onze eigen gebouwen terugziet. Al onze panden zijn momenteel energieneutraal en/of energieleverend. Voor de plekken waar we nog CO2 moeten compenseren, hebben we onder de bedrijfsvlag een bos van ongeveer 205 hectare in Oeganda aangelegd. We geven graag zélf het goede voorbeeld.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.