Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Thema's & specials

Totaalaanbieder van duurzame energieoplossingen

Energiespecialist Volta Limburg is onderdeel van Essent en van oudsher gespecialiseerd in de verhuur, service en het onderhoud van cv-...

dsc_7039-kopieren

18 september 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Energiespecialist Volta Limburg is onderdeel van Essent en van oudsher gespecialiseerd in de verhuur, service en het onderhoud van cv- en warmwatertoestellen. Verkoopleider Erik Plum vertelt: “In 2016 zetten we de eerste stappen richting duurzame producten, zoals zonnepanelen en hybride warmtepompen. Inmiddels zijn we voor veel klanten in Limburg een betrouwbare partner bij het verduurzamen van hun woning of bedrijfspand. We ontzorgen hen vanaf de eerste opname tot aan de oplevering en nazorg.” De kwaliteit van Volta Limburg is gewaarborgd in de certificaten ISO-9001, VCA, SCIOS en BRL 9500.

Integraal samenwerken

In 2016 lanceerde Volta Limburg haar duurzame totaalconcepten ‘PlusJeHuis’ voor particuliere klanten en ‘WoonEffect’ voor de zakelijke markt. Plum: “We zijn een one-stop-shop voor duurzame energieoplossingen. Met onder meer zonnepanelen, isolatie, klimaattechniek, mechanische ventilatie en warmtepompen hebben we alles in huis om de klant een toekomstbestendige en behaaglijke woon- of werkomgeving te bieden. Hiervoor werken we integraal samen met onze dochterbedrijven Volta Solar, Willems Klimaat- en Koudetechniek, Isoprofs, Fraku en diverse andere installatiepartners.”

tr groot kopieren

Warmtepompinstallatie met multifunctioneel buffervat voor luxe grote villa.

 

All-electric warmtepompen

“Wij zijn sinds 2019 een dochteronderneming van Volta Limburg”, vertelt bedrijfsleider Frans Kuijpers van Fraku. “We bestaan sinds 1944 en zijn van oorsprong gespecialiseerd in koel- en warmtetechniek voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Sinds midden jaren negentig richten we ons, op projectbasis, volledig op all-electric warmtepompen. Daarbij nemen we het gehele traject uit handen, van advies en engineering tot realisatie, beheer en onderhoud. We werken voornamelijk op nieuwbouwprojecten, zoals recentelijk op de Werthaboulevard in Weert. Maar we hebben bijvoorbeeld ook kasteel de Keverberg in Kessel van een nieuwe warmtepompinstallatie voorzien.” Fraku is erkend installateur aardwarmte en officieel gecertificeerd voor het berekenen en installeren van warmtepompen.

Toekomstmogelijkheden

Kuijpers vervolgt: “Als je de warmtepompen van nu vergelijkt met die van 25 jaar geleden, dan zijn ze een stuk compacter en stiller. Bovendien zijn veel warmtepompen nu modulerend. De meest recente ontwikkeling is dat we met warmtepompen steeds hogere temperaturen kunnen realiseren in de bestaande bouw. Verder zien we dat luchtwarmtepompen, naast bodemwarmtepompen, steeds meer terrein winnen in de markt. Luchtwarmtepompen bieden interessante mogelijkheden, zeker in combinatie met andere duurzame installaties zoals zonnepanelen en/of ventilatie met warmteterugwinning. Op dit moment wordt daar nog flink in gepionierd, maar dat levert in de toekomst ongetwijfeld nog betere oplossingen op. Zowel qua duurzaamheid als qua comfort.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%