Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Toekomstbestendige hr-ketels:
            
         
         
            Slim, efficiënt én uiterst stil
Hr-ketel ecoTEC plus met de sensoNET communicatiemodule.

Toekomstbestendige hr-ketels: Slim, efficiënt én uiterst stil

Vaillant presenteert met gepaste trots de nieuwste modellen van ecoTEC plus en ecoTEC exclusive. Deze opvolgers van de al bestaande en populaire hr-ketels van Vaillant combineren een hoge efficiëntie en comfort met de betrouwbare en stille werking voor verwarming en warmwatervoorziening. Productvoordelen waar de internationaal marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie zo om bekend staat. Daarnaast zijn de noviteiten dankzij de intuïtieve bediening van het nieuwe touchscreen en het verbeterde ontwerp nóg eenvoudiger te installeren en te onderhouden.

Beide ketels zijn voorzien van een full-tekst display met touchscreen.

De Vaillant ecoTEC plus en ecoTEC exclusive beschikken allebei over het energielabel A voor verwarming. Gecombineerd met de vSMART, sensoHOME met buitenvoeler of sensoCOMFORT thermostaat wordt het energielabel voor verwarming zelfs A+. Daarmee tekent Vaillant voor maximale efficiëntie op hr-ketelfront. Maar daar blijft het niet bij, zo blijkt uit de woorden van Ronald Mazurel, manager product management binnen Vaillant Group Netherlands. “Beide modellen zijn tevens uitgerust met de nieuwe intelligente Vaillant IoniDetect-technologie, een hoogstandje dat zorgt voor de best mogelijke verbranding. Deze unieke vinding meet de verbrandingskwaliteit en past vervolgens automatisch de parameters aan om een optimale verbranding te bewerkstelligen. Daarnaast zorgt deze technologie voor een hoger modulatiebereik. Het resultaat hiervan is dat de ketel extra energiezuinig werkt wanneer de thermostaat weinig warmte vraagt. Het modulatiebereik van de ecoTEC plus is 1:9. De ecoTEC exclusive heeft zelfs een modulatiebereik tot wel 1:12.”

Installatie- en onderhoudsvriendelijk

Tijdens het ontwerpen van de twee nieuwe hr-ketels is niet alleen gekeken naar esthetische fraaiheid. Ook het installatie- en onderhoudsgemak is aanmerkelijk verbeterd. “Beide apparaten zijn voorzien van een full-text display met touchscreen en een duidelijke menustructuur”, vervolgt Mazurel. “Dat maakt de bediening gemakkelijker dan ooit. Verder zijn alle onderdelen goed bereikbaar en is het niet nodig om eerst andere componenten te demonteren om bij een specifiek onderdeel te komen. De zijpanelen hoeven tijdens het onderhoud niet te worden verwijderd. Daarnaast kunnen met het uitgebreide diagnosemenu de ketelonderdelen afzonderlijk worden getest. Dat bespaart veel tijd en ongemak bij het toekomstige onderhoud. Last but not least zijn de toestellen uitgerust met een installatie-assistent, een handig hulpmiddel dat de installateur stapsgewijs begeleidt naar een succesvolle inbedrijfstelling.”

​​​​​​Hr-ketel ecoTEC exclusive.

Remote

Uniek aan de ecoTEC exclusive is onder andere de nieuwe ‘hydraulisch balanceren assistent’, een slim stukje techniek dat helpt bij het stap voor stap hydraulisch inregelen van de verwarmingsinstallatie via de Grundfos GO Balance App. Daarnaast biedt de optionele sensoNET VR921 communicatiemodule gebruikers de mogelijkheid om het apparaat op afstand te beheren in combinatie met de sensoHOME of sensoCOMFORT thermostaat. “Dit snufje stelt onderhoudsmonteurs en servicemedewerkers niet alleen in staat om storingsmeldingen op afstand uit te lezen, ook kunnen zij parameters aanpassen en de door de ketel geleverde prestaties nauwgezet monitoren”, aldus Mazurel. “Een mooi extraatje dat onnodige of onvoorbereide onderhoudsbezoeken van de installateur voorkomt en nieuwe vormen van dienstverlening mogelijk maakt.”

Reeds beschikbaar

De ecoTEC plus serie omvat vijf combiketels in de CW-klassen 3 tot en met 6 en drie solotoestellen. De ecoTEC exclusive is beschikbaar als CW5, CW5+ en CW6 (zie ook www.vaillant.nl). De eerste modellen zijn inmiddels leverbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.