Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Toekomstbestendig IoT-lichtmanagementsysteem
            

Het toekomstbestendige IoT-lichtmanagementsysteem VIVARES van Ledvance maakt het eenvoudiger en flexibeler dan ooit om altijd optimale lichtomstandigheden te produceren voor specifieke vereisten.

Toekomstbestendig IoT-lichtmanagementsysteem 


VIVARES brengt licht tot leven. Het toekomstbestendige IoT-lichtmanagementsysteem (LMS) van Ledvance maakt het eenvoudiger en flexibeler dan ooit om altijd optimale lichtomstandigheden te produceren voor specifieke vereisten. Het systeem is uiterst betrouwbaar en compatibel en leverbaar in een draadloze of bedrade variant.

Het draadloze VIVARES Zigbee-systeem is ideaal voor het moderniseren van bestaande gebouwen waar herbedrading vaak geen optie is. Als een gebouw onder monumentenzorg valt of geen verlaagde plafonds heeft, zijn producten die het zonder aanvullende bedrading kunnen stellen wenselijk. Zelfs in situaties waar de verdeling van het licht vaker moet worden gewijzigd, is VIVARES Zigbee de perfecte keuze omdat het systeem gemakkelijk aan te passen is. Ledvance biedt de nodige componenten en een goed gesorteerde selectie van compatibele LED-armaturen waarmee het VIVARES Zigbee-systeem energiebesparende verlichting kan bieden in bestaande gebouwen. Als optie kan het systeem worden aangesloten op een cloudapplicatie om onderhouds- en energieverbruiksrapporten te genereren.
VIVARES Zigbee Control communiceert draadloos met maximaal 200 Zigbee-ready apparaten via Zigbee 3.0. Deze omvatten de VIVARES Zigbee-armaturen, sensoren, drukknopkoppelingen en een Zigbee DALI-converter voor de extra integratie van DALI-2-armaturen. Potentiële toepassingen gaan van kleine verlichtingsprojecten tot oplossingen voor volledige afdelingen. En zelfs na inbedrijfstelling is uitbreiding van het systeem met extra componenten geen enkel probleem. Het systeem en zijn componenten kunnen heel eenvoudig via het VIVARES portaal worden geconfigureerd en in gebruik worden genomen. En het kan ook op afstand worden onderhouden via het VIVARES portaal. Nieuwe softwarefuncties worden voortdurend in het systeem geïntegreerd via online updates, maar voor de inbedrijfstelling en het gebruik is geen internetverbinding nodig. Dankzij de gateway-functie biedt de controller ook de mogelijkheid om Ledvance VIVARES cloudservices te gebruiken voor het genereren van onderhouds- en energieverbruiksrapporten.

Voor de inbedrijfstelling en het gebruik is geen internetverbinding nodig.

Tot in de puntjes afgestemd

Het bedrade systeem VIVARES DALI is zeer geschikt a ls nieuwe kabels kunnen worden geïnstalleerd en de verlichting ontworpen is voor de lange termijn. Alle VIVARES DALI-producten zijn DALI-2-gecertificeerd en technisch tot in de puntjes op elkaar afgestemd. Aangezien het om een open systeem gaat, is het bovendien compatibel met andere DALI-2-producten. De inbedrijfstelling is eenvoudig en spreekt voor zich via een browsergebaseerde inbedrijfstellingstool. En natuurlijk is VIVARES DALI ook klaar voor het Internet of Things (IoT) en dus in staat om onderhouds- en energieverbruiksrapporten te genereren via de VIVARES cloud.

VIVARES Zigbee Control Wave II


Eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Het hart van VIVARES DALI is de OSRAM DALI PRO 2 IoT stuureenheid. Het systeem verbindt DALI-2-componenten, zoals sensoren, drukknopkoppelingen en de VIVARES DALI-2-armaturen. Als open standaard is het systeem compatibel met een breed scala aan DALI-2-ready armaturen en componenten. In totaal kunnen tot 128 armaturen en 126 invoerapparaten individueel worden aangesproken via twee kanalen. Installatie, configuratie en inbedrijfstelling zijn bijzonder eenvoudig en gebruiksvriendelijk dankzij de browsergebaseerde grafische gebruikersinterface. Voorgedefinieerde sjablonen en drag & drop maken tijdbesparende en intuïtieve inbedrijfstelling mogelijk. De DALI PRO 2 IoT-stuureenheid is uitgerust met een geïntegreerde gateway en biedt optionele toegang tot Ledvance clouddiensten. Bovendien kan het VIVARES DALI-systeem eenvoudig worden geïntegreerd in een hoogwaardiger KNX-systeem voor gebouwbesturing.

Het toekomstbestendige IoT-lichtmanagementsysteem VIVARES van Ledvance maakt het eenvoudiger en flexibeler dan ooit om altijd optimale lichtomstandigheden te produceren voor specifieke vereisten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.