Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

SPIE bereidt zich voor op overname Worksphere

spi_12-06_6963_spie-breda-@@@-e1473160342879

11 november 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Grootste installateur maakt stevige vuist in strijd CO₂-reductie

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, is exclusieve onderhandelingen aangegaan met Strukton over de overname van Worksphere, de specialist in slimme en duurzame gebouwdiensten in Nederland, met een toonaangevende expertise in datagedreven energie-efficiëntieoplossingen. De overname biedt een nieuwe stimulans in het terugdringen van de CO₂-uitstoot en om versneld de kwaliteit van de gebouwde omgeving te verbeteren.

Met de overname van Worksphere wordt SPIE op afstand de grootste multitechnische dienstverlener in Nederland, met een omzet van ruim €1,2 mrd. Dankzij toonaangevende expertise, een ongeëvenaard dienstenportfolio en een sterke lokale aanwezigheid, zal SPIE de voorkeurspartner zijn voor meer dan 2.500 klanten in heel Nederland om duurzame ambities te realiseren.

Lieve Declercq, CEO van SPIE Nederland, is opgetogen: ″Ik kijk er enorm naar uit om de krachten te bundelen met Worksphere, om zo de onbetwiste leider in multitechnische diensten in Nederland te worden. Worksphere’s toonaangevende expertise in de verduurzaming van gebouwen zal een uitstekende aanvulling zijn op ons huidige aanbod. Samen zullen we in de beste positie zijn om de energietransitie en de digitale transformatie voor onze klanten te versnellen. Daarnaast kunnen we ons positioneren als dé werkgever met geweldige carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden voor technische talenten.″

″Deze samenwerking is een unieke stap om onze gezamenlijke ambities waar te maken, dankzij schaalvergroting en internationale samenwerking. De synergie tussen SPIE en Worksphere is enorm. Zowel qua markten en klanten, als het gaat om specialistische kennis, digitalisering en technologie om gezonde, energieneutrale en circulaire gebouwen te realiseren. Dit zal grote kansen creëren voor onze gezamenlijke klanten, medewerkers en andere stakeholders. Met veel vertrouwen en enthousiasme kijk ik uit naar onze toekomst.″, voegt Evert Lemmen, CEO van Worksphere, toe.

Worksphere, met het hoofdkantoor in Utrecht en 10 vestigingen verspreid over Nederland, is een specialist in technisch facility management en gebouwdiensten, die datagestuurde methoden en expertise gebruikt om gebouwen slimmer en duurzamer te maken. Op het snijvlak van de digitale transformatie en de energietransitie werkt Worksphere met een geïntegreerd Design, Install, Maintain en Operate model, en levert het diensten aan een hoogwaardig en gediversifieerd klantenbestand in de commerciële sector, de gezondheidszorg, mobiliteit en onderwijs. Met 1.900 ervaren medewerkers en een omzet in 2020 van € 434 miljoen heeft Worksphere een top vijf positie in de Nederlandse markt van multitechnische dienstverlening.  

Onder voorbehoud van de raadpleging van de medezeggenschapsorganen en de goedkeuring van de EU-antitrustautoriteiten, verwacht SPIE de transactie in het eerste kwartaal van 2022 af te ronden

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%