Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Slimmer, sneller en efficiënter werken

Slimmer, sneller en efficiënter werken

Innovaties voor de E-installateur

Klemko Techniek staat al sinds 1946 voor innovaties in de elektrotechniek. De producent van innovatieve LED-verlichting, lichtbesturingen en aansluittechnieken ontwikkelt haar producten én hun verpakkingen continu, in nauwe samenwerking met installateurs, groothandels en andere enthousiaste marktpartijen. “Hoe divers ons productassortiment ook is, uitgangspunt is altijd om de elektrotechnisch installateur slimmer, sneller en efficiënter te laten werken. Maar ook om faalkosten tot een minimum te reduceren”, vertelt Accountmanager Aansluittechniek & Installatietechniek Sander Pronk. “Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze beschermfolies voor transport, opslag en montage, slimme bevestigingstechnieken en ergonomische gereedschappen.”

De driehoekige leidingkoker is esthetisch en praktisch weg te werken van vloer tot plafond.

Een schot in de roos is ook het uitgebalanceerde assortiment aircokanalen en hulpstukken van Canalit, dat nu ook in antracietgrijs (RAL 7016) verkrijgbaar is. “Het nieuwe aircoprogramma is in nauwe samenwerking met verschillende koeltechniekinstallateurs en producenten van klimaatsystemen ontwikkeld”, vertelt Pronk. “Op hun verzoek zijn de aircokanalen zodanig vervaardigd, dat zij zowel geschroefd, stofvrij geplakt als middels duimnagels bevestigd kunnen worden. Eventuele bevestigingsgaten kunnen dwars door het kanaal worden geboord. Dit zorgt voor veel gemak en een flinke tijdwinst op de montagelocatie.” Dankzij een geavanceerd haaksysteem met gele klembeugels kunnen koelleidingen, condenswaterafvoeren en voedingskabels makkelijk, snel en netjes op de juiste plek in het kanaal worden vastgezet, vertelt hij. “Bovendien zorgen de klembeugels voor extra stevigheid én een sterke en solide dekselsluiting. Vervorming van het kanaal is niet aan de orde.”

Onbeschadigd en schoon

Behalve kunststof aircokanalen in verschillende maten levert Canalit ook een uitgebreid assortiment hulpstukken in antracietgrijs. Van koppelstukken en plafond-/wandstukken t/m binnenbochten, platte bochten, muurafdekkappen, T-stukken, flexibele leidingstukken, verloopstukken en eindkappen. “Zowel de hulpstukken als leidingkanalen zijn voorzien van een stevige en recyclebare Canalit verpakkingsfolie, waardoor zij maximaal beschermd worden tijdens het logistieke proces en gegarandeerd schoon blijven. Installateurs reduceren hiermee al gauw 30-40% uitval, waarmee we tevens een belangrijke bijdrage leveren aan het verkleinen van de afvalberg.”

Een schot in de roos is het uitgebalanceerde assortiment aircokanalen en hulpstukken van Canalit, dat nu ook in antracietgrijs (RAL 7016) verkrijgbaar is.

Naast de praktische voordelen biedt het aircoassortiment in antracietgrijs ook grote esthetische voordelen, benadrukt Pronk. “We zien steeds meer woningen met een donkere gevelsteen, evenals antracietkleurige overkappingen, omkastingen, schuttingen, kozijnen en gevelbeplatingen. Met aircokanalen en hulpstukken in RAL 7016 wordt ook hier een harmonieus gevelbeeld gegarandeerd.”

Zelfklevende driehoekige leidingkoker

Met de zelfklevende Canalit driehoekige leidingkoker introduceerde Maskate, een onderdeel van Klemko Techniek, afgelopen mei dé ideale oplossing om snoeren en kabels efficiënt, snel en esthetisch weg te werken. In elke hoek en zonder boren, pluggen en schroeven. De oplossing werd bedacht door Pronk, naar aanleiding van zijn gesprekken met installateurs en groothandels. “Dankzij een innovatief ontwerp met een overlappende deksel en afgevlakte achterzijde past de leidingkoker uitstekend in haakse én niet-haakse hoeken”, vertelt hij. “Maar ook op verschillende ondergronden. De zelfklevende tape met hoge kleefkracht maakt zelfs montage op oneffen ondergronden probleemloos mogelijk. Bovendien kan stofvrij worden gewerkt én voldoet de leidingkoker – dankzij de zelfklevende laag – aan de NEN 1010 met enkel geïsoleerde isolatiedraden.” De driehoekige leidingkoker is esthetisch en praktisch weg te werken van vloer tot plafond. “Eventuele boorgaten worden direct afgedekt, waardoor geen separate hulpstukken meer nodig zijn.”

Op dit moment is de Canalit driehoekige leidingkoker in twee standaardlengtes beschikbaar: 2 en 3 meter. Het materiaal is eenvoudig op maat te knippen of te zagen. De koker wordt geleverd in wit (RAL 9010), maar kan in iedere gewenste kleur overschilderd of gespoten worden. In de toekomst zullen ook slimme en universele hoekstukken aan het assortiment worden toegevoegd.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.