Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

Slimme techniek voor een precieze warmtevoorziening

Verwarmingselement 4 met afstandsbediening – de perfecte elektrische aanvulling voor centrale verwarming

Na een welverdiende nachtrust is het heel aangenaam om een badkamer met de perfecte temperatuur te kunnen betreden. Vanwege de kosten is het stelselmatig opendraaien van de verwarming gedurende de nacht helaas geen goede optie. Het verwarmingselement 4 met afstandsbediening van HSK Duschkabinenbau biedt hiervoor een perfecte oplossing. Het verwarmingselement 4 zorgt voor een betrouwbare en precieze warmte-voorziening. Met de afstandsbediening kunnen dag- en weekprogramma’s flexibel en op vaste, terugkerende tijden worden ingesteld.

Het in de ochtend betreden van een sterk afgekoelde badkamer is voor veel mensen een onaangename ervaring. Om ervoor te zorgen dat de badkamer bij het ontwaken al aangenaam verwarmd is, biedt HSK Duschkabinenbau het verwarmingselement 4 met afstandsbediening. Het is een populaire elektrische aanvulling op de klassieke centrale verwarming en kan in combinatie met een designradiator achteraf worden aangebracht. Het slanke verwarmingselement zorgt voor een snelle en selectieve warmte in de ruimte en is zeer eenvoudig te bedienen. Nadat de gespecialiseerde vakman het verwarmingselement 4 in de designradiator heeft geschroefd, gebeurt de besturing via de afstandsbediening.

hsk verwarmingselement 4 kopieren

Een slimme en stijlvolle combinatie: de designradiator Yenga met het verwarmings-element 4 en afstandsbediening.

 

Individuele comforttemperatuur

De programmering van de afstandsbediening is kinderlijk eenvoudig. Er kan bijvoorbeeld worden ingesteld, wanneer de badkamer tot welke temperatuur moet worden verwarmd. Daarvoor zijn er verschillende modi. Aangepast aan het eigen dagritme stelt men de comfortmodus in.

Zo wordt de badkamer – bijvoorbeeld van 6 tot 8 uur ’s morgens evenals ’s avonds van 18 tot 22 uur – verwarmd tot de individuele comforttemperatuur. Als de temperatuur een basisniveau heeft bereikt, gaat het verwarmingselement alleen noch selectief aan, om de temperatuur vast te houden. Buiten de comfortmodus wordt de ecomodus geactiveerd, die eveneens kan worden vastgelegd op een bepaalde temperatuur. Bij langere afwezigheid is de energiebesparende afwezigheidsmodus ideaal. Daarbij wordt de temperatuur in de badkamer naar behoefte op 5 °C tot 15 °C gehouden. Daarnaast beschikt de afstandsbediening over een zogenaamde „Open Window”-herkenning. Bij een plotselinge temperatuurdaling, bijvoorbeeld door een open raam, reageert het verwarmingselement door onmiddellijk uit te schakelen.

Samen in een set: verwarmingselement 4 en afstandsbediening

Het verwarmingselement 4 en de op batterijen werkende afstandsbediening moeten zich in dezelfde ruimte bevinden, op een maximale afstand van 10 meter. De afstandsbediening kan aan de wand worden gemonteerd of kan als staand model worden gebruikt. Veel HSK-designradiatoren kunnen worden gecombineerd met het verwarmingselement 4, zoals bijvoorbeeld de series Atelier Highline, Yenga, Juke, Premium, Lavida, Softcube Plus, Line Aero, Line, Line Round en Line Plus.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.