Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Slimme software voor mkb-installateurs: Een andere kijk op bedrijfsautomatisering
Aan het werk met het Gilde-systeem. In het hart van de administratie… (Beeld: Jacques Kok)

Slimme software voor mkb-installateurs: Een andere kijk op bedrijfsautomatisering

Door een open blik en flexibele samenwerking voorbereid zijn op de slimme toepassingen van morgen. Dat is waar het bij Gilde Software om draait. Met haar modulaire bedrijfsautomatisering helpt Gilde mkb-installateurs grip te krijgen op projecten en meer rendement te behalen.

“Met ruim 25 jaar ervaring en 1.500 klanten in de Benelux kent Gilde de diversiteit van de installatiesector”, vertelt branchemanager Martijn Boland. “Een installateur die zich richt op grootschalige woningbouw heeft heel andere behoeftes qua automatisering en projectbewaking dan iemand die in het cv-onderhoud zit. Per klant pellen we dit af en kijken we wat er naast ons basissysteem nodig is. Wat voor de één te licht is, is voor een ander juist te uitgebreid. Het systeem moet voor de klant werken, niet andersom.”

… en real-time verbonden op locatie. (Beeld: Jacques Kok)

Open samenwerking

Het hart van het ‘Gilde-systeem’ is ERP-software om standaard bedrijfsprocessen te automatiseren en digitaliseren, van calculatie tot boekhouding. Dit kan aangevuld worden met software van externe specialistische ontwikkelaars. “Wij kiezen bewust voor een open samenwerking met andere partijen. Zo zorgen we voor naadloze gegevensuitwisseling met portalen van groothandels en opdrachtgevers en bieden we naast onze eigen web-werkbon bijvoorbeeld ook twee andere mobiele oplossingen aan. Het scheelt nogal of je tien bonnetjes per dag moet verwerken of honderden.”

In de relatie met de klant is die openheid al net zo belangrijk, zegt Boland: “In de loop der jaren zijn we van ‘die ICT’er die even langskomt’ steeds meer een gesprekspartner geworden. We adviseren ondernemers over hoe ze met behulp van software hun bedrijfsprocessen beter kunnen organiseren. Met alleen een pakket aanschaffen ben je er nog niet, om écht grip te krijgen is meer nodig.”

Klaar voor de toekomst

Andersom kunnen klanten ook actief meedenken over het systeem. Zo is samen met één van hen een module ontwikkeld om cv-ketels op afstand te monitoren. “Deze CV-Monitor geeft aan wanneer onderhoud nodig is. Als een storing dreigt, wordt bovendien automatisch een werkbon gemaakt om die te voorkomen.” In de nabije toekomst verwacht Gilde veel meer koppelingen met slimme apparaten.

Een ander voorbeeld is de samenwerking met Brigit Software: een monteursinformatiesysteem voor periodiek onderhoud en inspecties. Bedacht vanuit de praktijk, door installateurs voor installateurs. Boland: “Zo word je van samenwerken allemaal beter en staan we klaar voor de slimme toepassingen van morgen!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.